Activiteit: Open Podium 'Poëzieals Zeewind' | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
  • Alles
  • (9)
    Evenement

Open Podium 'Poëzieals Zeewind'

zaterdag 26 januari 14:00 t/m 16:15 uur

Open Podium ‘Poëzie als Zeewind’

‘Poëzie als Zeewind’ is de nieuwe naam voor de poëziemiddagen die vier keer per jaar plaats vinden georganiseerd door De Reizende Dichters.

Het jubileumjaar van De Reizende Dichters was vol activiteiten en is feestelijk afgesloten.

De Reizende Dichters nodigen u uit voor het Open Podium ‘Poëzie als Zeewind op zaterdag 26 januari 2019 in de foyer van Het Diekhuus in Middelharnis. 

Het thema van de middag is: Vrijheid.

Dit is ook het thema van de Poëzieweek die plaats vindt in Nederland en Vlaanderen van 31 januari t/m 6 februari 2019.

Gastdichters van het Open Podium zijn:

Caroline Melissant-Makkus: Caroline raakt geïnspireerd door haar liefde voor het blauw van de zee, groen van het land en bruin van oude foto's, ze schrijft met de hand op papier (of in klei) of typt op een oude typemachine korte gedichtjes.

Tim Albus: Is veel te vinden op poëziebijeenkomsten, ook deelnemer geweest bij de Poëziebus. Maar ook een sneldichter, woordknutselaar en organisator van Majstro Amentia in Spijkenisse.

Pieter Jonker: Zet zijn eigen werkelijkheid in elkaar, gebruik makend van veelal afgedankte materialen om nieuwe objecten te creëren of ze een andere betekenis te geven, waarmee hij de toeschouwer met de nodige humor op het verkeerde been probeert te zetten. De laatste jaren is hij zich onder invloed van schrijvers en dichters bij het kunstcollectief Drift in Breda ook met woordkunst gaan bezighouden om een lach te ontlokken bij de toehoorders.

Anneke de Klerk: Het dagelijkse leven inspireert haar tot schrijven. Dat betekent dat ze soms in maanden geen letter op papier zet. Dan ineens is er iets, en dat kan van alles zijn, wat haar raakt. Dat iets krijgt dan woorden en zou een gedicht kunnen worden. Dan begint het doorstrepen, toevoegen, hardop lezen en soms ook volledig opnieuw beginnen. 

Jelle Ravenstein: Is stadsdichter van Maassluis en oprichter van 'Poëziecafé Woordkunst' van Maassluis. Jelle heeft als levensmotto: 'Niet belangrijk doen, maar belangrijk zijn’.  Behalve dichter is hij columnist en hoofdredacteur bij de lokale nieuwssite maassluis.nu.

Anke de Vrij: Is lerares woord/podium aan de academie Haspengouw en komt uit Wallonië. Ze heeft gewerkt als actrice, de romans 'Sporen' en 'De duivelsdans' gepubliceerd en 'Verlangen' (poëziebundel). Ook had zij tentoonstellingen van kunstfotografie met poëzie. Opleiding: kunstfotografie aan de Academie Haspengouw.

Marijke van Geest: Marijke was van 2016-2018 Westlandse streekdichter en is lid van de 'schrijvers tussen de kassen' en heeft drie bundels op haar naam. Sinds haar 15e schrijft ze korte verhalen en poëzie.

Robert Jaworski en Laura van Helden: Robert draagt iets voor uit zijn bundel ‘ontpopt’ met illustraties van Laura van Helden. Een gedichtenalbum was een lang gekoesterde wens van Robert, net als die van Laura. Bjorn Noordzij van (kringloopcentrum GoedvoorGoed) heeft in samenwerking met anderen deze droom kunnen verwezenlijken voor Robert en Laura. Afgelopen december hebben ze een eerste exemplaar kunnen overhandigen aan burgemeester Ada Grootenboer.

Muzikale intermezzo’s door Renate Spierdijk:

Renate is singer/songwriter en treedt door heel het land op. Renate is Radiopresentatrice bij Dichters A Life en dichter. Renate speelt, zingt en dicht recht uit haar hart.

Adres: Beneden Zandpad 7 Middelharnis

Aanvang: inloop 13.30 uur tot 16.15 uur

Gastheer Herman Maas

Toegang gratis

 


deel deze activiteit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>