Afbeelding

Keltische muziek in kerkje Oudenhoorn

zondag 18 november 2018 15:00 tot 17:00

De Keltische folkformatie “Windbroke” treedt dit jaar op in veertien historische kerken. Op 18 november komt de band hiervoor naar de kerk van Oudenhoorn. Aanleiding van de toer is het verschijnen van het tweede album van de groep met de titel “Beagnach”. 

De band: “Een theaterzaal is natuurlijk ook fijn maar in deze kerkgebouwen is het contact met het publiek zó direct en de sfeer vaak zó passend dat we dit dé plek vonden om onze cd te presenteren aan publiek.”

Windbroke
Neem vier muzikale mannen-van-een-zekere-leeftijd, een grote dosis liefde voor authentieke Keltische muziek, een flinke bak humor en relativerend vermogen, en je krijgt de folkband Windbroke! Hoe verschillend het pluimage van de heren ook mag zijn, de afzonderlijke ontdekking van het Keltische genre in de folkmuziek bracht hen jaren geleden samen. Die inmiddels hechte vriendschap is terug te vinden in de performance die het gezelschap neerzet.

Historie
Windbroke en zijn voorlopers hebben een geschiedenis die teruggaat tot 1999. De huidige bezetting ontstond in 2013. Sindsdien timmeren de mannen uit Vlissingen en omstreken behoorlijk aan de weg en is hun agenda gevuld met optredens, projecten en toertjes.

Muziekstijl
De kenmerkende luister-folk die windbroke speelt is afkomstig uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen zoals dat niet alleen in Ierland en Schotland, maar ook in Frankrijk, Spanje en zelfs Portugal het geval is. Dit levert een sterk afwisselend programma op van verhalende liederen en instrumentale nummers die tranen trekkend melancholiek zijn, tot vrolijk, ritmisch of opzwepend. Hierin bewandelt de band niet de gebaande paden maar kiest voor minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie.


Beagnach, bijna perfect!
Beagnach is de titel van het tweede album van Windbroke. “Beagnach” is Gaelic en betekent “Bijna”.. De nummers op deze cd zijn namelijk bewust nét niet zo gepolijst als je zou verwachten, maar “Beagnach” perfect zoals de gezongen verhalen of de traditionele tunes jaren geleden in de huiskamers en pubs geklonken moeten hebben.

Het concert in Oudenhoorn begint om 15:00 uur. Entree is €10, kaarten kunnen aan de deur worden gekocht. Voorverkoop en reservering  verloopt via de website van de band www.windbroke.nl.