De Buffel viert dit jaar een bijzonder feestje
De Buffel viert dit jaar een bijzonder feestje Foto: De Buffel

Kofferbakverkoop tijdens Lichtjesparade Buffel

zaterdag 6 oktober 2018 14:00

Ramtorenschip Buffel bestaat dit jaar 150 jaar. Er zijn al verschillende festiviteiten geweest en het feestjaar wordt op zaterdag 6 oktober spectaculair afgesloten met de Lichtjesparade.

Vanaf 14.00 uur zijn er die dag allerlei activiteiten op de kade tussen de Buffel en het Droogdok. Er zijn spelletjes voor de kinderen, informatiestands van verschillende organisaties, muziek, een foodplein bij Fortezza met de heerlijkste hapjes en een gezellige markt.

Marktramen & kofferbakverkoop
Naast de gewone marktkramen zijn er ook nog een aantal plaatsen voor kofferbakverkoop. Iedereen die spullen met een maritiem tintje vanuit de kofferbak van zijn auto wil verkopen, kan zich voor deze markt inschrijven. Hierbij valt te denken aan spullen voor (zeil)boten, oude matrozenspullen, uniformen, boeken, modelboten of schilderijen.

Aanmelden
U kunt zich per email aanmelden voor een plaatsje op deze kofferbakmarkt op lichtjesparade@debuffel.nl . Bij uw aanmelding geeft u uw naam op, uw telefoonnummer, en het kenteken van uw auto. Als u zich aanmeldt, krijgt u per email een bevestiging van uw inschrijving. Bij de bevestiging ontvangt u uw standplaatsnummer, en het marktreglement. Een standplaats kost slechts € 5,-. Dit betaalt u op de dag van de markt bij de kassa van de Buffel. De markt duurt van 14.00 uur tot 18.00 uur. U kunt vanaf 13.00 uur uw standplaats in gebruik nemen. Na afloop van de markt dient u uw standplaats schoon en leeg achter te laten.

Meedoen met de Lichtjesparade?
Kinderen kunnen bij de kassa van de Buffel voor slechts € 1,- alvast de enige echte officiële Buffel-bouwplaat kopen. Daarmee knutsel je thuis je eigen Buffel die versiert kan worden zoals jij wil. Op zaterdag 6 oktober komen ouders, opa's, oma's en kinderen met het zelfgemaakte bootje naar de Buffel. Om 19.00 uur 's avonds, als het bijna donker wordt, worden alle zelfgebouwde Buffels, met een waxinelichtje erin, in het Droogdok te water gelaten. Zet vooral je naam op je bootje. Want misschien wordt jouw bootje tijdens de Lichtjesparade wel uit het water gevist.

Mooie afsluiting feestjaar
De organisatie hoopt op heel veel bootjes met een waxinelichtje erin zodat er een prachtige Lichtjesparade een mooie afsluiting van het feestjaar van de Buffel zal zijn. Maar let op: alleen de bootjes die gemaakt zijn van de officiële bouwplaat van de Buffel mogen meedoen aan de Lichtjesparade!

Meer informatie
Kijk op https://debuffel.nl/ voor alle informatie over de kofferbakmarkt, de Lichtjesparade, de fotowedstrijd, en alle andere evenementen in het kader van het 150-jarig bestaan van de Buffel.