Afbeelding
Foto: Rotary

Astrid Joosten leest twaalfde Groot Dictee Voorne-Putten-Rozenburg

zaterdag 17 maart 2018 18:45

Oostvoorne - Op 17 maart organiseert Rotary Brielle in het Wapen van Marion alweer de 12e editie van het succesvolle Groot Dictee van Voorne-Putten-Rozenburg.

De opbrengst van het Groot Dictee gaat dit jaar naar Support Casper. De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Het gezicht van de campagne is Prof. dr. Casper van Eijck die al meer dan 25 jaar als specialist is verbonden aan het Erasmus MC. Hij heeft, samen met zijn team hele concrete plannen voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden

Een ieder van ons kent mensen in hun omgeving die aan deze vreselijke ziekte zijn overleden. Ook binnen Rotaryclub werd men afgelopen jaar geconfronteerd met het feit dat de vrouw van een van de leden werd getroffen door alvleesklierkanker. Afgelopen september is zij helaas aan deze ziekte overleden. Dat heeft de clubleden diep geraakt. Zij konden zich dan ook voor deze 12e editie van Het Groot Dictee van Voorne-Putten-Rozenburg geen beter doel voorstellen om voor te schrijven!

Het dictee zal worden voorgelezen door Astrid Joosten, presentatrice, schrijfster en actrice. Astrid Joosten is al ruim 25 jaar het vertrouwde gezicht van de kennisquiz 2 voor 12 en presenteert ze de satirische consumentenrubriek Kanniewaarzijn. Astrid Joosten verloor in september 2012 haar man Willem aan alvleesklierkanker. Binnen zes weken nadat de diagnose was vastgesteld overleed hij. Casper was de behandelend arts en Astrid gelooft heel sterk in zijn nieuwe aanpak.

Uiteraard gaat het erom welke deelnemer of deelnemend team de meeste woorden goed geschreven heeft. Deelnemers laten zich sponsoren per goed geschreven woord of voor een vast bedrag. Maar uiteraard is iedere bijdrage welkom!

Tijdens het corrigeren van de dictees is er muzikale omlijsting en wordt er een loterij gehouden waarbij veel prijzen zijn te winnen. De avond wordt wederom gepresenteerd door Suzanne Mulder, bekend van RTV Rijnmond. Kortom het belooft weer een top avond te worden!

De avond begint om 18.45 uur. Inschrijven kan via: rotarybrielle@gmail.com

Meer informatie en het inschrijfformulier vindt u op onze website: http://www.rotary.nl/briellevoorneputteneneuropoort/nieuws/