KRANT ONLINE

KRANT ONLINE

  • Alles
  • (7)
    Evenement

Het Open Podium 23 februari in het Cultuurhuis

zondag 23 februari 13:00 uur

Hellevoetsluis - Op 23 februari kunt u vanaf 13.00 uur weer genieten van een middagje cultuur met muziek en voorgedragen gedichten in het Cultuurhuis.

Hieronder leest u meer over de dichters die meedoen aan deze culture middag. De middag in het Cultuurhuis zal ingeleid worden door Deborah Jacobs. Deze vrouw combineert de poëzie van Kees van Meel met haar gitaarspel en zang. Ook componeert ze haar eigen liedjes. speelt zowel. Ze speelt zowel in bandjes als alleen en kan naast de bas en gitaar ook diverse percussie instrumenten bespelen.

Haar repertoire bestaat uit Nederlandse en Engelse taal. In feite kan ze ook prima door voor een eenmansband. Ze speelt op de bas met diverse artiesten uit het rockcircuit en treed op in Nederland, België en Duitsland. Kortom een ware aanwinst om te mogen ontvangen in het Theater Twee hondjes.

Met een glimlach

Albert Prins schrijft gedichten sinds zijn middelbare schooltijd op het Revius College in Deventer, waar hij bekend was als de 'Bredero van Revius'. Zijn gedichten zijn verhalend en/of beeldend en vaak met een glimlach als ondertoon. Hij laat zich inspireren door voorvallen, woordcombinaties, beelden en thema's. Hij heeft voorgedragen op podia door heel Nederland.

Magda Haan, woont in Brielle en schrijft al vanaf 2000 gedichten en dat is langzaam uitgegroeid in bundels uitbrengen, inmiddels zijn dat er drie en treed zij ook op bij diverse dichterspodia. In haar werkzame leven in de zorg kon ze vaak geraakt worden door mooie of minder mooie gebeurtenissen en schreef daar gedichten over. haar laatste album heet 'Zeewind', dat verraad haar liefde al een beetje voor de zee maar ze kan ook geraakt worden door de natuur of gebeurtenissen. Ze is ook lid van het dichterscollectief 'De Reizende Dichters' en medeorganisator van 'Poëzie als Zeewind' die ze vier keer per jaar organiseren.

Vrolijk, luchtig en zo en dan serieus

Kees van Meel is voormalig stadsdichter van Breda (2008-2012) en hij heeft al diverse dichtbundels op zijn naam staan, waaronder drietalige. Hij dicht al vanaf zijn 16e en heeft zich langzamerhand ontwikkeld. Hij treedt vaak op, ook in het buitenland. Jaap van Oostrum is leerkracht op een basisschool in Maassluis.In zijn vrije tijd schrijft hij gedichten voor z'n eigen plezier en dat van anderen. Geïnspireerd door Toon Hermans zijn de verzen van Jaap meestal vrolijk en luchtig van aard, maar hij schrijft ook serieuze gedichten.

Het leven van alledag

Jaap schrijft over mensen, dieren, onderwijs, sport, geloof, hoop en liefde, kortom over het leven van alledag. Hij houdt ervan om met woorden te spelen. Met hulp van vrienden heeft hij in eigen beheer drie dichtbundels uitgebracht. Jaap is lid van de Poëziewerkplaats van Maassluis/Maasland en van Schrijvers-tussen-de-kassen. Vanaf juni 2016 tot september 2018 was hij de eerste stadsdichter van Maassluis. Jaap verzorgt op uitnodiging ook middag- of avondvullende programma's voor groepen, bijvoorbeeld Ouderenbonden, Vrouwennetwerken of Rotary's. Dan zingt hij ter afwisseling ook wel eens een liedje tussendoor.

Nadat Erwin de HBO Opleiding heeft afgerond in bibliotheek en documentatie kreeg hij in 1989 een aanstelling als 'librarian' bij een groot internationaal offshore-bedrijf. Vandaar de naam. Dat Arnold Schwarzenegger een filmrol had in 1980 als Conan the Barbarian hielp natuurlijk ook mee. Na omzwervingen bij advocatenkantoren, begon hij in 2017 te schrijven. Een mooi boekje en pennen waren gekocht. Rotterdam en Rotterdammers zijn, zijn inspiratie- en transpiratiebronnen want het zweet breekt je af en toe uit tussen de hoogbouw. Er zijn zelfs toeristen gesignaleerd in de stad. Daarnaast kan hij zich verbazen over het kleine, innerlijke strijd, katten en uiteraard de liefde. Dezelfde verwondering wilt hij graag delen en heeft zich gestort op hoe je in gedichten met taal kunt spelen.

Iedereen is welkom op zondag 23 februari om te komen luisteren of om mee te doen. Meer informatie, of optreden? Stuur dan een mailtje naar Suzanne via suzannezantman@hotmail.com. U kunt zich ook op de dag zelf aanmelden.


deel deze activiteit