KRANT ONLINE

KRANT ONLINE

  • Alles
  • (1)
    Evenement

Combattimento

zondag 29 september 11:30 uur

Foto: PERSEJOZA

Zondag 29 september vindt het eerste concert van de Stichting Concerten Hellevoetsluis plaats. Combattimento komt naar Hellevoetsluis met een prachtig programma: 'Barock & Roll'.

In de Italiaanse Barok zijn er altijd componisten geweest die de hoofse barokmuziek lieten voor wat ze was en met de uit de volksmuziek afkomstige ritmes en patronen hun fantasie de vrije loop lieten. Antonio Vivaldi is hier een bekend voorbeeld van. Ook in de jigs, airs en hornpipes van Purcell zit heel veel "folk" en in de dansen van Merula en Falconieri horen we de opzwepende ritmes van de Italiaanse straatmuzikanten, en Schmelzer en Biber laten in hun werk Poolse doedelzakspelers en zigeunerviolisten opdraven. Veel van deze muziek staat vanzelfsprekend dicht bij improvisatie, en de spelers van Combattimento hebben dit element dan ook volop geïntegreerd in dit swingende programma! Cynthia Freivogel, Quirine van Hoek – viool, Marjolein Dispa – altviool Diederik van Dijk – cello, Erik Olsman – contrabas Sören Leupold – chitarrone en barokgitaar, Pieter Dirksen – clavecimbel

Informatie Kerk aan de Ring, Ring 2, Hellevoetsluis, aanvang 12.00 uur, deur open 11.30 uur. Toegangsprijs volwassenen € 18,– p.p. Jongeren tot 18 jaar betalen € 4,– p.p. Donateurs hebben vrij entree. Nadere informatie over de Stichting Concerten Hellevoetsluis, de concertserie 'Hellevoet Klassiek' en het donateurschap, is te vinden op de website: www.hellevoetklassiek.nl.


deel deze activiteit