Charlo Hassell wint voor SC Botlek tegen zijn oude ploeg een duel, maar Hellevoetsluis lacht het laatst met de Vestingstadbokaal. TvK.
Charlo Hassell wint voor SC Botlek tegen zijn oude ploeg een duel, maar Hellevoetsluis lacht het laatst met de Vestingstadbokaal. TvK. Foto: Theo van Kralingen

Hellevoetsluis blijft in Vestingstad baas in eigen huis

Hellevoetsluis- De organiserende voetbalvereniging Hellevoetsluis heeft het eigen Vestingstad Toernooi gewonnen door in de finale SC Botlek met 3-2 te kloppen.
'We hebben een goede eerste helft gespeeld, na de goal van Ken Luyendijk (1-0) werd het gelijkwaardig, maar misten we teveel kansen', sprak Edwin de Koning een kritisch nootje richting afwerkers. 'Bij 1-3 (Patrick Struijk en een eigen goal, DR) dachten we dat we de buit binnen hadden, maar werd het met de 3-2 toch weer spannend.' De trainer van Hellevoetsluis sprak over een aantrekkelijk toernooi. 'De sfeer was fantastisch, uitstekend weer en spannende wedstrijden, die allen met één doelpunt verschil zijn geëindigd. We wonnen na een slechte wedstrijd met 1-0 van DVV '09 (de club van John Kleijn, DR).' Rockanje, de club van trainer Hans de Heer, verloor de eerste wedstrijd met 2-3 en Rockanje won voor de derde plaats met 1-0 van DVV '09. Opvallend weerzien was er met ex-Hellevoeter Charlo Hassell bij SC Botlek. Doelman Danijel Ribaric is met zijn hoofdklasse ervaring bij Smitshoek en Heinenoord een aanwinst voor Hellevoetsluis. Hellevoetsluis speelt zaterdag voor de beker tegen Oostkapelle.