U komt op zaterdagavond 9 september vanaf 18.30 uur met een mooi versierde fiets, skelter, kar, wagen enz. naar onze inschrijfwagen
U komt op zaterdagavond 9 september vanaf 18.30 uur met een mooi versierde fiets, skelter, kar, wagen enz. naar onze inschrijfwagen Foto:

Nog anderhalve week en dan de 69ste EID-lampionnenoptocht

Zaterdag 9 september gaan we voor de 69ste keer van start. Dit jaar nog steeds met de EID als hoofdsponsor.

Op dit moment zijn wij nog steeds op zoek naar vrijwilligers. Op maandagavond 4 september is er een informatieavond op basisschool De Kring waarvoor u zich kunt opgeven. Daar krijgt u informatie over wat er van u verwacht wordt, als u zich opgeeft als vrijwilliger. Dit jaar hebben we weer een aantal muziekkorpsen die gaan deelnemen aan de optocht. Helaas zijn er veel korpsen/verenigingen onderbezet, daardoor zijn wij nog steeds op zoek naar een korps, een band, een koor enz. Voor een wagen kan worden gezorgd. Heeft er iemand interesse, neem dan contact op met de organisatie. Natuurlijk zijn onze plaatselijke korpsen Sempre Crescendo en Voorne Putten ook van de partij. Er valt dus heel wat te zien op deze avond. Natuurlijk hopen we ook op uw deelname aan de optocht. U kunt op diverse manieren deelnemen. Zie de groepen hieronder.

1.Maak je eigen lampion
Wat moet ik doen om deel te nemen aan de wedstrijd "Maak je eigen lampion"? In de weken voordat de EID-lampionnenoptocht plaats vindt, kan iedereen thuis een eigen lampion maken. Op 9 september brengt u de lampion mee naar de inschrijvingswagen en laat deze beoordelen door de jury. U kunt dan meelopen en of meerijden in de optocht. Uw lampion kunt u meenemen tijdens de optocht. Aan het eind worden de verschillende prijswinnaars bekend gemaakt. Mocht dit niet gelukt zijn, dan bieden wij lampionnen aan met stokje en batterijen tegen een redelijke prijs naast de inschrijvingswagen.

2. De Tuinenwedstrijd
Wat moet ik doen om deel te nemen aan de wedstrijd "Tuinen"? In de weken voordat de EID-lampionnenoptocht plaats vindt, kan iedereen, die aan de route van de optocht woont, thuis een eigen ontwerp verzinnen voor de aankleding van de tuin. Dan is het de bedoeling om uw tuin feestelijk te versieren. Op 9 september wordt uw tuin tweemaal door de jury beoordeeld. Eenmaal als het nog licht is en eenmaal als het donker is. Breek uw tuinverlichting dus niet direct af, als de optocht voorbij is, want de jury komt nog een keer langs! De straten die worden bezocht zijn: Sportlaan, Koninginnelaan, Parnassialaan, Egelantier, Helmstraat, Duindoornstraat (Ongeveer 21.00 uur rust en aansteken van de verlichting), Moriaanseweg-west, Smitsweg, Meeuwenlaan, Corn. v. Kleiburgstraat, Hoonaartstraat, Rijksstraatweg, Moriaanseweg-oost, Sportlaan.

3. Reclamewagens
Hoe doet u mee als bedrijf? U kunt zich vooraf in laten schrijven. Bel dan 314738 of meldt u aan bij stichting_rietruijlof@upcmail.nl Of u komt op 9 september met een mooi versierde wagen of wagens naar onze inschrijfwagen achter sporthal de Eendraght(vanaf 18.30 uur) en u meldt dat u meerijdt met 1, 2 of meer wagens. Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Meerijden met 1 wagen kost maar € 30,00, 2 wagens € 60,00 en de derde auto rijdt gratis mee. U gaat zich met uw wagen/kar/auto enz. melden op het plein vóór de inschrijfwagen en daar krijgt u van een medewerker te horen in welke groep u wordt ingedeeld. U zet uw creatie even ergens op de parkeerplaats en u gaat zich dan aanmelden, daarna rijdt u aan de kant van de Hendrik Boogaard school van het plein af om zo de route te vervolgen.Van de inschrijver krijgt u een nummer. Dit nummer bindt u op de reclamewagen en …..dat is eigenlijk alles. Wat is er mogelijk qua reclameverspreiding? Eigenlijk mag alles, behalve strooien. Folders, ballonnen, tegoedbonnen, koekjes, snoepjes enz.

4. Individueel
Helemaal alleen meedoen dus.

5 Kleine groepen (2t/m5 personen)
6. Grote groepen (6 of meer personen)

U komt op zaterdagavond 9 september vanaf 18.30 uur met een mooi versierde fiets, skelter, kar, wagen enz. naar onze inschrijfwagen achter sporthal de Eendraght en u meldt dat u meerijdt of -loopt. Van de inschrijver krijgt u een nummer. Dit nummer bindt u op uw creatie