Foto: Bulb
Foto: Bulb Foto:

Plant nu bloembollen voor een feestelijk voorjaar

Vind jij die rijkgekleurde tuinen in het vroege voorjaar ook zo jaloersmakend? Al het groen moet nog ontwaken uit de winter, maar bij de buurvrouw is het al gezellig met allerlei kleuren. Hoe kan dat? Heel eenvoudig: door nu bloembollen te planten.

De laatste herfstzon
Geloof het of niet, maar voor een kleurenfestijn in het vroege voorjaar hoef je echt niet in een koude en grauwe tuin aan de slag. De bloembollen moeten al in het najaar worden geplant. Ze krijgen dan de kou van de winter over zich heen en dat zorgt ervoor dat ze gaan groeien en bloeien. De periode vlak na het buitenzitseizoen is het perfecte moment. Je pakt nog net de laatste herfstzon tijdens het bloembollen planten. Daarna kruip je in je warme huis en is het alleen nog maar wachten op de kleurexplosie in de tuin. Easy peasy!

Van januari tot en met juli genieten
Wist je dat de eerste bloembollen al in januari bloeien? De sneeuwklokjes bijten het spits af in deze maand. Daarna volgen in februari bont gekleurde krokussen en sneeuwroem (Chionodoxa). En zo volgen er tientallen andere soorten bloembollen die na elkaar bloeien tot in de zomer. De sierui (Allium) bloeit in juli en is hiermee hekkensluiter. Wil je weten uit welke bloembollen je kunt kiezen en wanneer ze precies bloeien? Neem dan een kijkje op www.bulb.com en maak je eigen kleurenfestijn in de tuin.