Het thema van deze feestelijke workshop is dan
Het thema van deze feestelijke workshop is dan "Vlaggenlijn" maken. Foto:

Naaicafé in Cultuurhuis Nieuwe Veste

Hellevoetsluis – vanaf volgende week woensdag, 6 september, start het Naaicafé weer in Cultuurhuis Nieuwe Veste. En zoals je kunt zien is naaidocente Femke Verweij er al helemaal klaar voor!

Tijdens de zomervakantie heeft ze genoeg ideeën opgedaan om de bezoekers te inspireren om creatief met de naaimachine aan de slag te gaan!

Wat is het Naaicafé?
Bij het Naaicafé kan iedereen aanschuiven met eigen naaimachine en naaiwerk. Je werkt zelfstandig aan je eigen project. Naaidocente Femke Verweij is aanwezig om je te helpen wanneer het moeilijk wordt of als je even een extra hand of een goede tip nodig hebt.Femke Verweij is ruim een jaar geleden begonnen met het Naaicafé. Steeds meer mensen weten de weg naar het Naaicafé te vinden en ontdekken dat met elkaar creatief bezig zijn gezellig is en dat je bovendien geweldig veel inspiratie krijgt door te kijken naar wat andere bezoekers van het Naaicafé aan het doen zijn.

Naaicafé in Cultuurhuis Nieuwe Veste
Vanaf september is het Naaicafé in Cultuurhuis Nieuwe veste weer iedere eerste en derde woensdag van de maand geopend tussen 19:30u. en 21:30 uur. De kosten voor een bezoek aan het Naaicafé bedragen €7,50 per uur (inclusief koffie & thee) Het is ook mogelijk om een Knipkaart te kopen voor €52,00. Deze knipkaart geeft recht op 8 uur bezoek aan het Naaicafé.


Naaicafé Workshops
Naast de bovengenoemde Naaicafé-bijeenkomsten, waar iedereen werkt aan een eigen project, verzorgt Femke in het najaar ook maandelijks een workshop waar iedereen werkt aan hetzelfde project. De eerste workshop staat gepland op woensdagavond 27 september. Het thema van deze feestelijke workshop is dan "Vlaggenlijn" maken.

De Vlaggenlijn kan gemaakt worden van verschillende materialen; nieuwe stofjes of juist een mix van restjes die je toch nog hebt liggen. Of wat dacht je van vlaggetje knippen uit kleding die je niet meer past? Ook restjes tafelzeil zijn heel geschikt.

Tijdens de workshop geeft Femke uitleg over het patroon. Femke verzekert dat iedereen aan het einde van de avond met een mooie vlaggenlijn naar huis gaat. Het feestje erna, waarbij je de vlaggenlijn kunt ophangen, moet je nog even zelf organiseren!

Informatie
Workshop Vlaggenlijn maken - Woensdag 27 september - Aanvang 19:30 uur - Cultuurhuis Nieuwe Veste - €10,00 - Aanmelden: aan de balie in de Bibliotheek of via www.leerenbeleef.nl