Het chemielab tijdens de Wereldhavendagen van 2016
Het chemielab tijdens de Wereldhavendagen van 2016 Foto:

Met de waterbus naar het EIC

Op zaterdag 2 en zondag 3 september 2017 is tijdens de Wereldhavendagen in en rondom het EIC op de Landtong in Rozenburg van alles te beleven!

Een spetterend programma over de dynamische wereld van de haven, industrie, innovaties en natuur. Daarna kun je vanaf het EIC gemakkelijk met de Waterbus via Vlaardingen naar Rotterdam v.v. om nog meer activiteiten van de Wereldhavendagen mee te maken. Vanaf het water krijg je een prachtig beeld van de haven. Voor informatie over vaartijden, opstappunten, tarieven en reserveren: www.waterbus.nl

Op de EIC- havenexpositie kun je aan de slag met spannende games. Wees procesoperator op de raffinaderij, speel het energiespel en test de elektronische geurneus. Maak je eigen virtual reality bril en ontdek de vele beroepen en opleidingen tijdens de "beroepen catwalk". Doe spannende proefjes in het chemie en technolab of neem virtueel alvast een kijkje in de Blankenburgtunnel. Buiten is er ook van alles te doen zoals de "Alles is techniek experience", drones, model- en helikoptervluchten, knuffelbeervliegen, mountainbiken, Struinen op de Landtong, De Energiebus, de wereldse haven schilderen, ponyritten, zeekadetten en nog heel veel meer! Het thema van de Wereldhavendagen, die dit jaar 40 jaar bestaan, is "Werelds"! Kortom: Een werelds dagje uit voor jong en oud!