Hellevoeter Frenk van Gelderen, de grote onverzettelijke, kon de wedstrijd tegen RCL ook geen andere wending geven. Foto TvK. Foto: Theo van Kralingen

Gaan Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis verder?

Hellevoetsluis- Tweedeklasser Nieuwenhoorn heeft de eerste wedstrijd tegen Valken '68 met een 2-3 overwinning afgesloten en lijkt de beste papieren te hebben om het in de finaleronde van de promotiecompetitie te mogen opnemen tegen de winnaar van DCV en SVC '08. Hellevoetsluis startte in eigen huis met een 1-3 nederlaag tegen RCL en zal nog een keer alles uit de kast moeten halen om in de finale te geraken tegen de winnaar van ARC en DoCos. De wedstrijden zijn gisteravond (dinsdag) bij het ter perse gaan van Groot Hellevoet gespeeld.

Dan Rolandus

Valkenburg (ZH)- Nieuwenhoorn heeft in de promotiecompetitie met een 2-3 (0-2) overwinning tegen Valken '68 een goede stap gezet om de finaleronde te bereiken. 'Het resultaat is goed, maar dat had beter kunnen zijn', wees Gerry Daalhuizen op de comfortabele 0-3 voorsprong, die door twee benutte strafschoppen bijna teniet werd gedaan. 'Valken heeft een goede ploeg, maar wij hebben hen zelf in leven gehouden. Het zal nog heel spannend worden om de volgende ronde te bereiken', was de voorzitter van Nieuwenhoorn nog niet zeker van zijn zaak. Danny Kraijema bleek weer goud waard voor Nieuwenhoorn, want na twintig minuten spelen kopte de verdediger een hoekschop van Sevket Kasaroglu tegen het garen: 0-1. De bezoekers kwamen vervolgens met een schot op de lat goed weg. Een minuut voor rust verdubbelde Nieuwenhoorn via Sevket Kasaroglu de marge door een strafschop te benutten: 0-2. Valken '68 zette bij het ingaan van de tweede helft meteen druk op de ketel. Doelman Wouter Bloothoofd onderscheidde zich in die fase met enkele knappe reddingen. De formatie van trainer Steef Buijs leek op rozen te zitten, toen Corly Bazoer een voorzet van Jordy Braber in het doel kopte: 0-3. Halverwege kwam Valken '08 door twee benutte strafschoppen terug tot 2-3. 'We kwamen in de hectische slotfase sterk in de verdrukking, maar hebben het gehouden. Nu maar afwachten.' Nieuwenhoorn: Wouter Bloothoofd; Merijn Wolters, Danny Kraijema, Regillio van Buuren, Steven Pieternella; Brandon Nooitmeer, Jordy Braber, Brian Smits (76. Tom van Schaijk); Sevket Kasaroglu, Ailton Lima Silva (76. Tom Sleeuwenhoek), Corly Bazoer (90. Ayrton Verlaan).

Hellevoetsluis
Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft zich een slechte uitgangspositie bezorgd inzake promotie naar de eerste klasse door de eerste nacompetitiewedstrijd tegen RCL met 1-3 (0-1) te verliezen. 'Het zal tegen deze goede ploeg heel moeilijk worden om de finaleronde te bereiken', erkende trainer Edwin de Koning de kracht van de club uit Leiderdorp. 'We hebben tegen een rijpere ploeg terecht verloren, maar we geven het beslist niet op. We hadden in onze thuiswedstrijd iets meer moeten brengen, kregen in de eerste helft drie goede kansen (Victor Hartog en Ken Luyendijk twee keer, DR) om op voorsprong te komen, maar waar wij verzaakten daar scoorde RCL vlak voor rust vanuit het niets de 0-1,' Hellevoetsluis kreeg vervolgens vlak na rust de 0-2 om de oren. 'Daarna hebben we er alles aan gedaan om dichterbij te komen, maar lieten we de talrijke kansen (Onur Furuncu, Ken Luyendijk, Dave Mierop en Charlo Hassell, DR) om op 2-2 te komen onbenut. De verwachtte tegentreffer kwam ook en wel van Victor Hartog, maar we vergaten daarna door te drukken. De 1-3 gaf de nekslag. Met 1-2 had het nog gekund, nu wordt de stap naar de eerste klasse nog een zware missie. Dat neemt niet weg dat we nog steeds azen op de finaleronde.' Hellevoetsluis: Deshney Hoornweg, Vincent Mast (46. Charlo Hassell), Remon Haze (81. Kevin Barendregt), Oner Tsang A Jong, Onur Furuncu; Victor Hartog, Ken Luyendijk, Armin de Rooij; Dave Mierop, Frenk van Gelderen, Serkan Yavuziygitoglu.