Vrijheid

Donderdag 4 mei bij de herdenkingsbijeenkomst in Nieuwenhoorn droegen meerdere kinderen hun zelfgeschreven, prachtige gedichten voor over het leven in vrijheid.

Er werden heel wijze woorden gesproken over oorlogen die levens verwoesten en dat we allemaal hopen nooit zoiets mee te hoeven maken. Het raakte me, want dat is in essentie wat we voor onze kinderen willen: een veilig leven in vrijheid. Deze kinderen hebben zelf geen oorlog meegemaakt en wisten toch goed te verwoorden hoe fragiel en kostbaar vrijheid is. Het thema 'vrijheid geef je door' is geen loze kreet; dat hebben deze kinderen goed weergegeven in hun eigen woorden.
Het bewaken van onze vrijheid is niet vanzelfsprekend en we zullen er continu aan moeten werken. Dat begint met samen te werken aan onze omgeving. Voor onszelf en zeker voor onze kinderen. Eigenlijk willen we niet alleen vrijheid doorgeven, maar ook een samenleving waarin iedereen zich thuisvoelt. Een samenleving die je gezamenlijk vorm geeft, waarin je de vrijheid hebt mee te denken en te beslissen, waarin je mag worden wie je wilt zijn en waarin je je kunt ontplooien. Dat betekent goed onderwijs, werk, zorg, bereikbaarheid, sportfaciliteiten en nog veel meer.

In deze periode zijn we op het gemeentehuis weer druk bezig met ons huishoudboekje. Hoe gaan we zo goed mogelijk met ons geld om? Voor volgend jaar en zeker ook voor de jaren erna. Hoeveel gaan we sparen, hoeveel moeten we sowieso uitgeven en hoeveel kunnen en willen we investeren?
Met onze partners praten we over zorg, onderwijs, werk en ook over nieuwe investeringen. Voor jonge en oude Hellevoeters zijn goede voorzieningen van belang en daar wordt goed over nagedacht. Ook uw inbreng is op vele fronten belangrijk. Daarom organiseren we inloopavonden, ronde tafels over projecten, visies en dergelijke. Nu wordt er ingezet op een nieuwe sporthal en zwembad, een integraal kind centrum en vernieuwingen van ons winkelcentrum De Struytse Hoeck. Dat zijn grote investeringen, belangrijk voor onze toekomst. Als we leven in vrede en veiligheid, willen we daar samen, jong en oud, zo goed mogelijk vorm aangeven. Nu en in de toekomst.