Kind met Kaf en Koren
Kind met Kaf en Koren Foto: Leo Blok

Vier de Oogstdag op Tiengemeten

Zaterdag 3 september is er weer een Oogstdag op natuureiland Tiengemeten. Een leuke familiedag boordenvol activiteiten voor iedereen die van lekkere streekproducten, gezelligheid en nostalgie houdt. In en rondom de hoeves bij het Landbouwmuseum, het Rien Poortvliet museum en het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is van alles te beleven.

Deze zomer is Tiengemeten op zaterdag ook met de Waterbus te bereiken vanuit Hellevoetsluis, Stellendam en Middelharnis. De Oogstdag duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Ouderwets gezellig
Bij het Landbouwmuseum is een ouderwets gezellige markt met lekkere streekproducten uit de Hoeksche Waard. Bij de kraampjes kun je proeven van kaasjes, paté, honing en vers gebakken brood. Muziek en dans zorgen voor extra sfeer. Voor de kinderen zijn er volop gratis activiteiten. Geef de boerderijdieren een knuffel, leef je uit op het springkussen, laat je schminken of maak zelf een springtouw. Pannenkoeken eten kan bij "Pannenkoeken bij Helene", vlakbij het Landbouwmuseum. Speelnatuur Tiengemeten is deze dag gewoon geopend. Bouw eens een eigen aardappelrooier van Meccano! Dat kan in het Landbouwmuseum. Of laat je verrassen door de boeiende verhalen van de vrijwilligers van het Landbouwmuseum die uit eigen ervaring vertellen