HEt echtpaar Chen is de derde eigenaar van deze legendarische snackbar
HEt echtpaar Chen is de derde eigenaar van deze legendarische snackbar

Snackbar Deurloo

Wanneer je het over snackbar Deurloo hebt, heb je het over een stukje Hellevoetse snackgeschiedenis.

Snackbar Deurloo was voorheen snackbar Laaij en stamt van voor de jaren 60. Laaij Patat Nieuw-Helvoet is oorspronkelijk begonnen in een houten keet die ter hoogte van de Moriaanseweg 75 stond; naast de Molen. Deze heeft daar gestaan tot rond 1965 en daarna zijn Cor Laaij en zijn vrouw in het gebouw getrokken waar de snackbar nog steeds gevestigd is.

Familie Deurloo
Cor Laaij en zijn vrouw hebben de zaak gehad tot rond 1970. Hun dochter nam het over samen met haar man. Dit tweetal heeft de zaak zo'n vijf jaar gedraaid en vanaf toen is de zaak ontstaan onder de huidige naam. Leo Deurloo en zijn vrouw Marijke kwamen uit Zwartewaal, namen de zaak over, verbouwden de boel op grondige wijze en gaven het de naam waaronder velen de zaak al jaren kennen: snackbar Deurloo. De familie Deurloo heeft de snackbar met erg veel succes draaiende gehouden tot Marijke op veel te jonge leeftijd overleed, ze was net begin 50. Niet lang daarna hebben Leo en zijn 3 dochters besloten het te verkopen. Het is toen verkocht aan een Chinese eigenaar, die na een aantal jaren de zaak heeft doorverkocht aan de huidige eigenaar: de heer Chen. Hij zit er inmiddels alweer bijna 10 jaar in. De naam Deurloo is vanwege de bekendheid altijd gebleven.

Getuige de vele enthousiaste reacties van de klanten hebben de heer Chen en zijn vrouw de naam Deurloo goed hoog weten te houden. Dat de snackbar tot laat geopend is en bezorgd werkt enorm in hun voordeel. Men kan natuurlijk bij Deurloo terecht voor alle bekende snackbar snacks. Dus een lekker patatje met iets erbij, dat is sowieso geen probleem bij Deurloo. Vooral de pindasaus schijnt enorm veel fans te hebben, zoals bij Leo Deurloo de beroemde uiensaus razend populair was.

Maar naast de gewone snacks kan men bij Deurloo ook terecht voor belegde broodjes. Zowel met warm als koud beleg. Zo bieden zij een aantal verschillende broodjes hamburger, een kipburger, de visburger en ook aan de vegetariƫr wordt gedacht met een broodje vega-burger.

Wilt u iets uitgebreider eten? Dat kan ook. Er zijn diverse complete schotel te bestellen, ook weer met zowel vlees als vis. Eigenlijk kunt u een complete maaltijd thuis laten bezorgen want ook verschillende drankjes staan op de menu kaart. Wilt u daarna nog een toetje? Dan kunt u kiezen uit verschillende soft ijsjes, milkshakes en voor de echte liefhebbers worden er vier verschillende smaken Ben & Jerry's ijs aangeboden

Klanten hebben allemaal zo hun eigen favoriet bij Deurloo. Zo is er iemand die al jaren naar Rotterdam verhuisd is maar nog steeds speciaal naar Hellevoet komt: " niets houdt mij tegen om jullie broodje kipburger speciaal te halen, ik kan er zelfs over dromen! Ze hebben een uitgebreide menukaart, goede prijzen, vriendelijke bediening en heerlijke snacks. Daar wil ik best een stukje voor rijden".

Openingstijden
Deurloo is gevestigd aan de Moriaanseweg West 6 in Helevoetsluis en op verschillende manieren te bereiken. U kunt u bestelling telefonisch doorgeven op 0181 316 384 of online via www.snackbardeurloo.com. Ze zijn 7 dagen per week geopend; elke dag van 12.00-00.00 behalve op zondag, dan zijn ze open van 13.00-23.00u. De bezorgtijden zijn als volgt: ma t/m vr van 16.05-22.55 uur, vr-za-zo van 15.50-22.55 uur