Rondrit met het golfkarretje
Rondrit met het golfkarretje Foto:

ABO op bezoek bij Historyland

ABO heeft het initiatief genomen om tijdens de vaak stille zomerperiode, iets te organiseren voor oudere thuisblijvers, die behoefte hebben aan gezelligheid en contacten.

De keuze is gevallen op een bezoek aan het pas geopende Historyland in Hellevoetsluis en op 2 augustus j.l. is de eerste groep aan de beurt geweest. De rondleiding, door de heer van de Ban zelf gedaan, werd als zeer interessant en begrijpelijk ervaren. Er is een schat aan archeologische vondsten te bewonderen zoals allerlei delen van prehistorische dieren en fossielen van miljoenen jaren oud. Er staan o.a. mammoeten, een sabeltandtijger en een enorme buffel. Een hoogtepunt was een rondrit in het buitengedeelte met een golfkar, zeker voor ouderen een ideale manier van verplaatsen.Bij de afsluiting met een kopje koffie werd door de groep aangegeven dat vooral het groepsgevoel van "samen iets doen" als erg prettig werd ervaren.

Voor volgende tochten zijn al meerdere aanmeldingen binnen. Belangstellenden, vooral alleenstaande, ouderen kunnen zich aanmelden via e-mail abohellevoet@gmail.com of per telefoon 0630127133 ABO is het Activiteiten Bureau Ouderen in Hellevoetsluis dat vele activiteiten voor de ouderen organiseert. Kijk op onze website www.abohellevoetsluis.nl of volg onze berichten in de lokale media.