Boven: Peternelle in de theetuin - onder: Jonge pauwen in het gras...
Boven: Peternelle in de theetuin - onder: Jonge pauwen in het gras... Foto: Leo Blok

Tien jaar het leukste rustpunt van Voorne

Voorne is om veel redenen een geweldig fietseiland. Duinen, polders, strand, historie en leuke evenementen en plaatsen om te bezoeken: het is er allemaal en het is het leukst om dat allemaal op de fiets te verkennen. Een auto gebruik je om snel ergens te zijn (?) maar op de fiets geniet je. Gelukkig kun je de fietsroute ook onderbreken met prettige rustpunten, zoals de Vogelhof in Vierpolders dat dit jaar 10 jaar bestaat. In de Vogelhof zit je in de stilte van de polder en je bent in de goede handen van Peternelle Koreneef, die zelf voor bij de koffie, thee of echt appelsap uit Vierpolders vers ambachtelijk gebak serveert. Dat varieert van Vierpolderse Speltbrokkenb, tot Arretjescake en van zelfgemaakte tomatensoep tot een ambachtelijke tosti. Er is een leestafel met aangename lectuur en er zijn ook en vooral vogels.

Weleens een theetuin gezien waar de jonge pauwen (kleiner dan kippen) een lekker plekje in de zon gevonden hebben, of waar de kippen naast je tafeltje komen zitten om te zien of er geen stukje van een speltbrok op de grond wil vallen? De stilte is een lust voor het oor, de tuin een lust voor het oog en het eten een streling voor de tong.

Mocht u nou denken, 'dat zal dan wel wat kosten' dat valt juist heel erg mee. Cake met aardbeien en slagroom kost 1,25 en glutenvrije, suikervrije en koemelkvrije muffins met appel en aardbei kosten 1,75. Meer hartige trek: een kop biologische tomatensoep kost 3 euro. De tuin wordt dan ook regelmatig bezocht door fietsers die van rust en iets lekkers houden. U vindt De Vogelhof aan de Tuindersweg 1, Als u vanuit Hellevoetsluis over de dijk richting Vierpolders rijdt, neemt u de afslag links voor u het dorp in rijdt, Een klein stukje verder aan uw linkerhand, ligt dan De Vogelhof. U bent er van woensdag tot en zaterdag van harte welkom.

Afbeelding