Het is niet alleen je ballen naar het butje gooien...
Het is niet alleen je ballen naar het butje gooien... Foto: Leo Blok

Zaterdag: Jeu de Woeles in Nieuwenhoorn

Veel van de Nederlanders die naar Frankrijk met vakantie of in Nederland op de camping staan, spelen vaak een spelletje Jeu de Boules.

Uit ervaring weet ik dat menigeen wanneer de spelregels van Petanque bekend zijn, zij het spel een heel andere manier ervaren. Om een ieder dit een keer mee te laten maken, (als eerder beloofd) geeft de Jeu de Boules club "de Jeu de Woeles" a.s. zaterdag iedereen een mogelijkheid om eens met het spel kennis te maken op de manier zoals het gespeeld zou moeten worden. Het is niet alleen je ballen naar het butje gooien, maar ook speltechniek is een heel belangrijk onderdeel van het spel.
Bij de kennismaking krijgt u de spelregels te horen en wordt verteld over de verschillen tussen Pointer (plaatsen) Tirer (Schieten), scores ed.

Op de zaterdag zullen tussen 11:00 en 14:00 uur een aantal clubleden aanwezig zijn om uitleg te geven en kunt u ook een keer een spel meespelen. Het is niet noodzakelijk ballen mee te brengen. Mocht u na afloop net zo enthousiast zijn als de leden van onze club dan kunt u zich als lid opgeven.

Jeu de Boules Club : De Jeu de Woeles (gebouw De Woelhoek), Achterdorp 9 Nieuwenhoorn.
Telefonische informatie : Rob Swaep 0653220230, Tom Boom 0614033032