Zomaar een beetje fun music van The Brahms op de late avond
Zomaar een beetje fun music van The Brahms op de late avond Foto: Evelien Holleman

Goede bands, lekker weer en leuke sfeer op Wallenpop 2016

Goede bands, lekker weer en gezellige mensen zorgden weer voor een geslaagd Wallenpop. Het succes van dit muziekfestival is vooral de gevarieerde muziek voor een breed publiek waardoor iedereen zich thuis kan voelen op het Hellevoetse festival. En als het weer dan ook nog mee zit, dan is het gegarandeerd een topdag.

Evelien Holleman & Wil van Balen

Niet alleen muzikanten betraden het podium, ook wethouder Hans van der Velde sprak het publiek met een paar woorden toe tussen de optredens van Gionza en Sven Hammond door. Eigenlijk duurde dit het festivalpubliek wel wat lang. Op verzoeken van de bezoekers of hij wilde gaan zingen ging hij niet in. De wethouder bedankte de organisatie voor alle jaren dat zij dit gratis muziekfestival organiseren en alle sponsors die het mogelijk maken. Hij noemde het zelfs het Woodstock van Hellevoetsluis, maar dan zonder modder.

Grote namen in de Vesting
In 1978 werd de eerste Wallenpop georganiseerd door Roel van Assendelft, Wim Rotstege en Ton Capello. Zij stopten in 1991. In 1996 besloot Stichting Cultuuroverleg Hellevoet dat Wallenpop weer terug moest komen. Zij organiseren sinds die tijd op succesvolle wijze dit jaarlijkse muziekfestival. Met muziek voor een breed publiek variƫrend van hard rock tot singer-songwriters. Er zijn door de jaren heen veel grote namen uit de muziek op de Hellevoetse wallen geweest. Candy Dulfer, Kensington, Kane, Jett Rebel.. en natuurlijk de legendarische Herman Brood.

Twee podia
Sandyland opende om 12 uur Wallenpop 2016. Hierna zorgden vele bands voor de invulling van het festival zoals Gonzo! coverband van lokale bodem.Maar ook bands zoals retro-grooveband Beans & Fatback, Leeways en indie/popbandThe Brahms. Sven Hammond maakte indruk met hun optreden en kwam de belofte op het festival podium te gaan knallen na.Op het tweede podium naast theater Twee Hondjes was een acoustic stage opgezet waar naast vele anderen Hellevoeter Duncan de Moor samen met Britse singer-songwriter Will Knox optrad.

Saturday Night
Ruim twintig jaar geleden trad Herman Brood met zijn Wild Romance op tijdens Wallenpop. Toentertijd werd Wallenpop nog aan de andere kant van de Vesting gehouden bij Fort Haerlem. Het was dan ook voor Wallenpopgangers van het eerste uur een trip down memory lane toen Dany Lademacher & The Wild Romance eind van de middag op trad. Vooral de bekende nummers zoals Saturday Night zorgde onder de oudere bezoekers voor een verlangen naar vroeger jaren.

Vrijwilligers
Dit jaar was de reddingsbrigade aanwezig in de Vestinggracht om eventuele slachtoffers snel uit het water te halen. De mannen en vrouwen van de brigade hoefden niet in actie te komen. Deze editie van het Hellevoetse muziekfestival is zonder incidenten verlopen dankzij de vele vrijwilligers die aan deze dag meewerkten aan Wallenpop. Hierdoor was het voor de vele jonge en (wat) oudere bezoekers weer een geslaagd festival.

Ook dit jaar weer veel bezoekers tijdens het muziekfestival in de Vesting
Lekker van muziek genieten  in het zonnetje
Dany Lademacher's Wild Romance verzorgde een trip down memory lane