Afbeelding
Foto: Leo Blok

Leer en Beleef aan het Woordbouwerplein

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta biedt onder de noemer Leer & Beleef diverse cursussen, lezingen en activiteiten aan.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het najaarsprogramma 2016. Medio augustus is het complete programmaboekje te downloaden enaf te halen in alle vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, maar….op www.leerenbeleef.nl vindt u alvast het aanbod tot nu toe.

Cursus: "iPad serie met Mail, Safari en opslag in 'the cloud'
Deze serie van drie bijeenkomsten zoomt in op drie belangrijke onderdelen van een iPad: Mail, Safari en opslag in 'the cloud" Deze serie is bedoeld voor iPad-starters, maar ook voor de wat gevorderden, die op deze onderdelen het naadje van de kous willen weten. De cursusonderdelen kunnen ook los gevolgd worden. De volgende onderwerpen worden behandeld: Mail: behandeld worden o.a.: het opzetten van één of meerdere e-mailaccounts en het bijvoegen, openen, opslaan en printen van bestanden.

Safari: dit is het standaard programma om mee te internetten. Behandeld worden o.a.: het zoeken op internet, het werken met tabbladen, bladwijzers en favorieten. Opslag in 'the cloud': Een iPad heeft over het algemeen beperkte opslagruimte, zeker als je een liefhebber bent van audio, video en boeken. Apple heeft daarvoor o.a. zijn eigen iCloud. Maar er zijn meer (gratis en betaalde) cloud-mogelijkheden om bestanden mee uit te wisselen. Welke zijn dat en hoe werkt dat?
Startdatum cursus: vrijdag 7 oktober | 09.30 -12.00 uur | 3 lessen | € 50,-

Tabletcafé
Op woensdag 17 augustus, van 10.00 tot 11.30 uur organiseert Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een Tabletcafé in bibliotheekvestiging Hellevoetsluis. Alle gebruikers van een iPad of een andere tablet zijn van harte welkom.

Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u uw ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit uw tablet te halen. TIP: neem uw tablet mee! Ook als u nog geen tablet heeft, maar wel geïnteresseerd bent in de mogelijkheden bent u van harte welkom om aan te schuiven.
Woensdag 17 augustus | 10:00-11.30 uur | toegang gratis

Informatie
Voor meer informatie over of het reserveren van plaatsen voor deze activiteiten kunt u terecht aan de balie in de Bibliotheek of op www.leerenbeleef.nl.

Voor alle overige bibliotheekzaken: www.bzhd.nl

Tot ziens in de bibliotheek!