Afbeelding

Nieuwenhoorn koploper na overwinning tegen DCV

Actueel 611 keer gelezen

Krimpen aan den IJssel- Nieuwenhoorn heeft de absolute topper in de tweede klasse D in Krimpen aan den IJssel tegen DCV met 1-2 (0-1) gewonnen. De equipe van Ron van den Berg is na zeven ongeslagen wedstrijden op rij met een wedstrijd meer in de benen dan naaste achtervolger Neptunus/Schiebroek de nieuwe koploper.

'Het was op een moeilijk bespeelbaar veld een aardige wedstrijd, waarin wij tegen het opportunistische spel van DCV de betere ploeg waren', stelde de trainer van Nieuwenhoorn. Na enkele kansen was het Dimitri Gomes Almeida (foto) die zijn ploeg na een halfuur op voorsprong bracht: 0-1. De bezoekers bleven zich kansen scheppen op 0-2, maar na tien minuten spelen werd een verre ingooi in de zestien onverwacht achter de kansloze doelman Chris van Wijngen geschoten: 1-1. 'We pakten de draad in het laatste uur weer op.' Nieuwenhoorn zou zich met het betere spel ook belonen, want matchwinnaar Dimitri Gomes Almeide kopte één van de vele hoekschoppen tegen het garen: 1-2. 'We kwamen daarna door het "pompen of verzuipen voetbal" weliswaar onder druk, maar verdedigend stond het goed en zijn geen moment in gevaar geweest.' Een tegenvaller was het uitvallen van Dimitri Gomes met een hamstringblessure. Nieuwenhoorn speelt op zaterdag 6 april thuis de topper tegen Neptunus/Schiebroek.

Nieuwenhoorn: Christian van Wijngen; Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Melvin Winterberg, Roeland de Bruijne; Gregory Paul, Tim van der Lijn (83. Danique Wolters), Jeremy Hubregtse; Brandon Nooitmeer; Dimitri Gomes Almeida (80. Nichy Fortes), Jeffrey Burger (85. Daniel Dijksman).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant