Hellevoetsluis, hier met Dave Mierop, schudde concurrent Sparta met een 1-0 overwinning van zich af. Foto Theo van Kralingen. Foto: Theo van Kralingen

Hellevoetsluis wint topper tegen Sparta

Actueel 938 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft een flinke slag geslagen door de rechtstreekse topper in de tweede klasse D tegen Sparta met een 1-0 (1-0) overwinning af te sluiten. De Hellevoeters hebben, weliswaar met een wedstrijd meer in de benen, nu een voorsprong van negen punten op naaste achtervolger BVCB.

'We hebben een heel goede eerste helft afgesloten met een tweede helft waarbij Danijel Ribaric onpasseerbaar bleek en daarmee het team op de been heeft gehouden', verklaarde trainer Edwin de Koning de overwinning in de topper tegen Sparta. 'Maar ook het team bleek onverzettelijk, zoals een Jeffrey de Koning en een Thijs van den Heuvel die zich met hun hele hebben en houwen op Spartaanse inzetten stortten. De tweede helft was er één van tegenhouden met counterkansen voor Roelend de Bruijne en Serkan Yavuziygitoglu.' Ken Luyendijk schoot zijn ploeg op het halfuur uit een pass van Onur Furuncu naar de naar later bleek winnende treffer: 1-0. 'De mentale weerbaarheid en onverzettelijkheid is heel groot bij Hellevoetsluis. Zo week Thijs van den Heuvel in opdracht niet van zijn tegenstander. Sparta moest winnen, wij wilden niet verliezen. Nog negen potjes en daar willen we er zoveel mogelijk van winnen.' Hellevoetsluis zit goed in zijn vel, de selectie breed, getuige de koppositie van Hellevoetsluis 2 in de reserve tweede klasse. 'We zijn als club op alle fronten aan het stijgen.'