Wethouder Margriet den Brok kreeg van de kunstenaars van Dogma een portret van haarzelf overhandigd
Wethouder Margriet den Brok kreeg van de kunstenaars van Dogma een portret van haarzelf overhandigd

Drukke opening expositie Dogma

Actueel 1.242 keer gelezen

Nog nooit werd de opening van een expositie door zoveel mensen bezocht als de expositie van de Dogma Groep, traditioneel de eerste expositie in het nieuwe jaar

Meer dan honderd mensen vulden de foyer van het gemeentehuis, en dat betekende staanplaatsen voor iedereen. Nadat wethouder Margriet den Brok de expositie officieel had geopend. kreeg ze van de kunstenaars van Dogma een fraai gelijkend portret aangeboden, en met een grote doos Merci chocolade bedankte de Dogma groep de wethouder voor haar interesse in het project. De wethouder stak haar bewondering voor het werk van Johan van Konijnenburg en Dogma niet onder stoelen of banken en raadde iedereen aan de kunstwerken allemaal te gaan bekijken. Er viel dan ook heel wat te zien aan op het doek gezette emotie. De kunstwerken zijn overigens ook te koop.

Emotie in verf
Felle kleuren en ingetogen zwartwit laten zowel vreugde als verdriet van het doek afspatten. Johan van Konijnenburg: 'Het zijn niet alleen maar verstandelijk gehandicapten die in Dogma werken, het zijn ook mensen die langdurig ziek zijn, zelfs terminaal die het schilderen als een uitlasastklep zien voor hun gevoelens.' De opening werd opgeluisterd met muziek van de Pameijer Huis Band die zowel als groep als solistisch veel waardering kreeg van het publiek. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de expositie te gaan bekijken, dan vindt u op onze site een overzicht van de opening en de getoonde werken.

Kleurig geschrokken
Waar staat de boom symbool voor?
Margriet den Brok met haar portret
Een boordevolle foyer bij de opening
De Pameijer Huisband
Afbeelding
Solo-optreden
Johan van Konijnenburg met een blije leerling
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant