Afbeelding

Oudenhoorn kost Hellevoetsluis 9,4 miljoen

Actueel 988 keer gelezen

De voorlopige vaststelling van het compensatiebedrag dat Hellevoetsluis aan Oudenhoorn moet betalen is vastgesteld op ruim 9,4 miljoen. Dat is conform de eerdere berekening die door het onafhankelijke bureau APE werd uitgevoerd.

Bij die berekening is de waarde van de activa in Oudenhoorn vastgesteld op 3.754.682 euro en het nadelig saldo voor Nissewaard op 6.287.790 euro. Omdat Oudenhoorn een aandeel ter grootte van 590.000 euro heeft kan dit van de vorige posten worden afgetrokken zodat een te betalen bedrag van 9.452.472 euro voor Hellevoetsluis overblijft. 

De gedeputeerde Jeanette Baljeu zal op korte termijn beide gemeenten uitnodigen voor eventuele verduidelijking. Ook roept ze beide gemeenten op per direct wederzijdse medewerking te verlenen aan de overgang van Oudenhoorn naar Hellevoetsluis. Burgemeester Junius neemt een tamelijk afwachtende houding aan en geeft aan eerst met het college en de gemeenteraad te willen overleggen. Dit lijkt nauwelijks nodig omdat college en gemeenteraad unaniem akkoord gingen met het eindbod van de provincie dat met 10,9 miljoen ruim 1,5 miljoen hoger lag. Volgende week meer in Groot Hellevoet

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant