"Met het vaststellen van het herindelingsontwerp is de overgang van Oudenhoorn naar Hellevoetsluis een stap dichterbij gekomen", aldus gedeputeerde Van der Sande.

GS hebben herindelingsontwerp grenscorrectie Oudenhoorn vastgesteld

Actueel 917 keer gelezen

Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland hebben op 20 juni 2017 besloten om het herindelingsontwerp grenscorrectie tussen Nissewaard en Hellevoetsluis vast te stellen. In dit ontwerp kiezen GS voor een grenscorrectie tussen de gemeenten Nissewaard en Hellevoetsluis, waarbij de woonplaats Oudenhoorn per 1 januari 2018 zal worden ingedeeld bij de gemeente Hellevoetsluis.

"Met het vaststellen van het herindelingsontwerp is de overgang van Oudenhoorn naar Hellevoetsluis een stap dichterbij gekomen", aldus gedeputeerde Van der Sande.

Het herindelingsontwerp ligt tot en met 17 augustus 2017 ter inzage op de gemeentehuizen en het provinciehuis en is tevens terug te vinden op de webpagina www.zuid-holland.nl/oudenhoorn. Iedereen kan tot en met 17 augustus een zienswijze op het herindelingsontwerp bij Gedeputeerde Staten indienen. Alle zienswijzen worden met de gemeenten gedeeld. Gedeputeerde Staten hebben de gemeenteraden van Nissewaard en Hellevoetsluis om hun medewerking verzocht om uiterlijk 24 augustus 2017 hun zienswijze kenbaar te maken. Na deze zienswijzeprocedure zal het ontwerp als herindelingsadvies in september 2017 ter vaststelling worden voorgelegd aan Provinciale Staten van Zuid-Holland. Vervolgens wordt het verzonden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Financiën
Of  Hellevoetsluis een vergoeding moet betalen aan Nissewaard en hoe hoog die zou moeten zijn is nog niet duidelijk. In het oorspronkelijke voorstel van de Provincie zou Hellevoetsluis 10.9 miljoen aan Nissewaard moeten betalen. De Provincie heeft de beoordeling van die vergoeding nu aan een externe financieel deskundige voorgelegd. De uitkomst daarvan wordt binnen enkele weken verwacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant