Foto Ruud van Kempen
Foto Ruud van Kempen

Beversporenexcursies op Tiengemeten

Actueel 302 keer gelezen

Vanaf 6 juli zijn ze er weer; de beversporenexcursies op eiland Tiengemeten! In een kleine groep en samen met boswachter Eduard ga je naar beversporen zoeken.

Met wat geluk zie je misschien nog een bever! De excursie vindt meerdere keren plaats in de maanden juli en augustus. Hij is ook erg leuk voor kinderen. Kijk snel op www.nm.nl/tiengemeten voor alle mogelijkheden en meld je aan! Waarom heeft een bever oranje tanden? Waar gebruikt hij zijn brede staart voor? Boswachter Eduard werkt op Tiengemeten en weet je alles te vertellen over de bever. Sinds een aantal jaren heeft de bever zijn draai gevonden op dit natuureiland in het Haringvliet. Hij bouwde hier zijn indrukwekkende burcht en er zijn zelfs al een paar keer beverjongen geboren! Samen met boswachter Eduard ga je met de boot en wandelend op zoek naar knaagsporen. Met veel geluk spot je het grootste knaagdier van ons land! Om de kans te vergroten gaan we met kleine groepjes op pad. Een unieke tocht!

Aanmelden
Er zijn verschillende dagen en tijden beschikbaar in juli en augustus. Je vindt alle informatie over de tocht op www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten (onder het kopje activiteiten). Daar kun je je ook direct aanmelden. Wacht niet te lang want er kunnen maar 10 personen tegelijk mee met de excursie!


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant