Het haavenconcert vindt plaats op 24 juni, tegenover het gemeentehuis
Het haavenconcert vindt plaats op 24 juni, tegenover het gemeentehuis

Haavenconcert wordt muziekspektakel

Algemeen 542 keer gelezen

Zaterdag 24 Juni zal er een groots muziekspektakel plaatsvinden in de Vesting van Hellevoetsluis. Op deze dag zal namelijk het eerste haavenconcert plaatsvinden. Organisator, Muziekvereniging Voorne en Putten, heeft een geweldige band, super zangkoor, magnifieke zangeres en een bekende Nederlandse zanger, Jim Bakkum, vast kunnen leggen zodat u oren en ogen tekort komt.

Twee jaar geleden ontstond het idee om een groots concert op het water te geven. Aangezien de vesting een prachtige locatie is werden al snel contacten gelegd en ook de gemeente vond het een veelbelovend evenement. Zodoende werden de eerste contacten gelegd tussen de muziekvereniging en eventuele medewerkers, wat geresulteerd heeft in een ijzersterke line-up voor dit eerste haavenconcert.

Arie van den Ban
Het concert zal geopend worden door niemand minder dan Arie van den Ban. Hij zal u meenemen in een stukje geschiedenis van de Hellevoetse vesting en later op de avond zal het orkest hem begeleiden tijdens zijn voordracht over de slag bij Chatham, waar in die week alles om draait. Het orkest zal vervolgens een spetterende opening verzorgen waarna het de ouverture 'La gazza ladra' van Giacomo Rossini ten gehore zal brengen.

Dan is het de beurt aan Martine Hordijk, een musical zangeres die zeer veel indruk heeft gemaakt tijdens eerdere optredens. Zij zal, verspreid over de avond, een aantal nummers zingen met begeleiding van orkest, band en zangkoor. Onder andere een Robbie Williams medley met zijn grootste hits zal voorbij komen. Het popkoor GIVEN uit Rozenburg zal schitteren tijdens ameno van de band ERA en zal het publiek aansporen mee te zingen met het oh zo bekende slavenkoor. Ook solisten uit onze eigen muziekvereniging zullen hun opwachting maken. Zo zal Ronald Rijsterborgh op alt saxofoon excelleren in Concerto pour une voix en zal Chretien Capello, bastubaist bij de kapel van de Koninklijke Luchtmacht, u laten horen wat je met een bastuba allemaal kunt doen in het swingende Fnugg blue.

Klap op de vuurpijl
Als klap op de vuurpijl zal in het laatste half uur Jim Bakkum zijn opwachting maken. De finalist van Idols, zanger bij diverse musicals en televisie persoonlijkheid zal 7 nummers ten gehore brengen met begeleiding van band en orkest. Het is een enorme eer dat deze zanger zijn medewerking heeft toegezegd en het wordt dan ook een spetterend optreden.

Gratis toegang
Het haavenconcert zal plaatsvinden op 24 juni, tegenover het gemeentehuis. Toegang is gratis, hapjes en drankjes worden verzorgt door het 'de Ruyterhuis'. Op de facebookpagina 'het haavenconcert' kunt u alle ontwikkelingen volgen, interviews bekijken met de solisten en dirigent, en nog veel meer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant