Afbeelding

Molens in de rouwstand.

Algemeen 2.555 keer gelezen

Afgelopen week hebben de molens, naar oude traditie, van Hellevoetsluis, Nieuwenhoorn en Geervliet in de rouwstand gestaan. Op 25 mei 2017 om 6.40 uur is, onze molenaar Martien Thijssen, overleden. Martien is 69 jaar geworden.

Martien heeft 27 jaar op Korenmolen "De Hoop" gedraaid. De eerste paar jaar als leerling, daarna als gediplomeerd molenaar. Zijn 20 jaar hebben wij op de molen feestelijk gevierd en volgend jaar zou hij 25 jaar molenaar op Korenmolen "De Hoop" zijn geweest. Het mocht niet zo zijn. Martien heeft op 9 mei 1996 zijn molenaars diploma gehaald en was onze steun en toeverlaat. Als wij met vakantie gingen spraken wij met hem alles door. Als er een vacature was, was hij bereid in te vallen. In klederdracht lopen met Vestingdagen…., hij deed daar graag aan mee. Hij heeft meegeholpen met de opleiding en het slagen van zeven molenaars.

Martien heeft naast Korenmolen "De Hoop" gedraaid met de molens van Brielle en Nieuwenhoorn. Hij draaide met de poldermolen te Mijnsheerenland en soms ging hij met onze jongste leerling, Frank Moerland, mee naar Goedereede om te draaien op de molen van Wim de Vries. Verder draaide hij samen met molenaar Kees de Gruijter de molen van Geervliet. Hij wilde altijd bij leren en ging naar de vergaderingen van Het Gilde van Vrijwillige Molenaars, Erfgoedhuis en Vereniging De Hollandsche Molen. Martien was een geduldig en kundig molenaar. Dat geduld kwam goed van pas bij zijn modelbouw hobby. Hij heeft diverse werkende molen modellen nauwkeurig nagebouwd, zelfs een werkende houtzaagmolen. Molens waren niet zijn enige hobby's. Hij trainde en liep de vierdaagse en verzamelde boeken.

De maalploeg van Korenmolen "De Hoop" heeft een molenaar minder. Wij zullen Martien zijn kundigheid, geduld en gezelligheid erg missen. Wij wensen de familie veel kracht en sterkte toe met dit verlies.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant