Afbeelding

Hoe gezond is Hellevoetsluis?

Algemeen 772 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vorige week publiceerde GGD Rotterdam Rijnmond de gezondheidsmonitor voor volwassenen. Ook voor Hellevoetsluis maakte de GGD een rapportage over de gezondheid van Hellevoeters.

Hierin komt naar voren dat 91 procent van de inwoners (vanaf 19 jaar en ouder) gelukkig is. Bovendien vindt driekwart van de deelnemers dat zijn gezondheid (zeer) goed is. Bijna een half miljoen Nederlanders van 19 jaar en ouder namen in 2016 deel aan dit grootschalige vragenlijstonderzoek. Eens in de vier jaar vindt het gezondheidsonderzoek plaats. In het najaar van 2016 is de vragenlijst ook in de regio Rotterdam-Rijnmond uitgezet.

Wet publieke gezondheid
De gemeente heeft allerlei wettelijke taken en verantwoordelijkheden rond volksgezondheid. Zo moet de gemeente de gezondheid van de burgers in kaart brengen. Met de gegevens uit de Gezondheidsmonitor kunnen gemeenten en de GGD gericht activiteiten organiseren om de gezondheid en het welzijn van inwoners te verbeteren. Doordat alle GGD'en hierin samenwerken, levert het onderzoek ook informatie op over de gezondheid van heel Nederland.

Meer informatie
Zowel de rapporten als de regionale en cijfers van Hellevoetsluis zijn vanaf 11 mei 2017 beschikbaar via www.gezondheidsatlasrotterdamrijnmond.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant