Al 32 jaar een begrip in Hellevoetsluis
Al 32 jaar een begrip in Hellevoetsluis
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Chinees-Indisch restaurant Yoe Yi

Algemeen 3.006 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vroeger werkten ze bij familie in de zaak, zowel mevrouw als meneer Yeh. Zij woonde in Etten-Leur en hij in Leeuwarden, en ze wilden graag samen een eigen zaak beginnen. "Vroeger kon je niet op het internet zoeken dus moest je het hebben van mond-tot-mond verhalen. En zo kwamen wij erachter dat er een Chinees restaurant te koop stond in Hellevoetsluis. Het was ver weg, maar we wilden het erg graag". Ze kwamen kijken, het voelde meteen goed en ze kochten het in april 1985. Inmiddels zijn ze dus 32 jaar verder.

Een eigen zaak is hard werken en dat doen ze graag, maar het gezinsleven ging ook gewoon verder. Ze trouwden en kregen vier kinderen; drie meiden en een jongen. "Ze werken allemaal mee in de zaak, in het weekend. Doordeweeks is voor school, dat is heel belangrijk. Ik vind dat ze allemaal moeten leren hoe het is om te werken, zo zijn mijn man en ik ook groot geworden. Wij zijn een familiebedrijf en daar horen de kinderen ook bij. En ze liepen hier al toen ze heel klein waren, met veel plezier. Mijn oudste dochter was net twee jaar en dan stond ze bij de uitgang mensen uit te zwaaien en zei ze: meneer, mevrouw eet smakelijk: sambal bij? Zo lief. En ze kunnen hier een lekker zakcentje verdienen dus het werkt twee kanten op".

Kwaliteit in de keuken

Mevrouw loopt in de bediening en haar man staat in de keuken. "Wanneer je een eigen restaurant hebt moet het goed zijn. En wij vinden dat de kwaliteit begint in de keuken. Wanneer het eten niet goed is komen de mensen niet meer terug. Ik laat klanten liever wat langer wachten dan dat ik ze eten meegeef waar ik niet tevreden over ben. En ik stuur echt wel eens wat terug hoor, ben daar heel streng in" lacht ze. "Het is een goede manier van werken gebleken, want na al die jaren is het hier nog steeds druk, zowel bij de afhaal als in het restaurant. Niet alleen onze trouwe, vaste klanten blijven komen, maar er komen ook steeds nieuwe klanten bij die het weer van anderen horen. Mond-tot-mond reclame werkt nog steeds het beste".

Familie bedrijf

Ze werken natuurlijk niet met zijn tweeën. Meerdere koks staan er in de keuken, allemaal familie. "Zeker in het begin was het heel moeilijk om personeel te vinden. Hellevoetsluis was geen grote plaats en dan kom je toch al snel bij familie terecht". Ze namen een bestaand restaurant over en waren het tweede Chinese restaurant in Hellevoetsluis; het andere zat in de Vesting. "Dat was ons geluk, dus we hadden al snel een grote klantenkring. Later zijn er meerdere restaurants bijgekomen maar wij hebben altijd onze vaste klanten gehouden. Klanten die hier vroeger als kind kwamen, komen nu met hun eigen kinderen; dat is toch mooi? Op dit moment zijn wij het oudste Chinese restaurant in Hellevoet. Dat de naam Yoe Yi staat voor kwaliteit blijkt ook uit het feit dat nieuwe klanten ons no steeds weten te vinden. We hebben tegenwoordig veel aanloop uit Spijkenisse maar ook vanaf Flakkee. Het maakt ons erg blij dat mensen helemaal hier naartoe komen rijden om bij ons te kunnen eten. Ik maak er ook werk van zoveel mogelijk een praatje te maken met zowel de vaste als de nieuwe klanten. Iedereen moet zich welkom voelen bij ons". Als laatste maar zeker niet als minste wil ze alle klanten bedanken. "Wij zijn enorm blij met onze klanten. Sommigen komen hier al meer dan 25 jaar. Daar zijn we heel trots op en we hopen hen zeker nog 20 jaar van dienst te kunnen zijn".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant