Foto Theo van Kralingen

OHVV zet opmars voort tegen Wateringse Veld

Actueel 555 keer gelezen

Oudenhoorn- OHVV heeft de opgaande lijn doorgetrokken door de rechtstreekse staartwedstrijd in de tweede klasse D tegen Wateringse Veld/Gona met een 1-0 (0-0) overwinning af te sluiten.

Dan Rolandus

Jarno Huisman, die vorige week tegen GLZDelfshaven een puntgave hattrick scoorde, ontpopte zich op het sportpark aan de Eeweg in Oudenhoorn krap tien minuten voor tijd met de enige treffer als matchwinnaar. 'Het was een wedstrijd met twee gezichten', doelde Rafael Andrade op een goed gespeelde eerste helft tegen een zwak tweede deel. 'We speelden in de eerste helft dominant op de helft van de tegenstander, maar het grote manco was het scoren. We hadden in de eerste helft gewoon met 5-0 voor moeten staan.' De Oudenhoornaars kregen inderdaad legio kansen, maar onder andere Jarno Huisman en Thomas Biesheuvel verzuimden oog in oog de Wateringse doelman het nakijken te geven, terwijl een schot van Dane Oost van de doellijn werd gehaald. Thomas Biesheuvel was vervolgens in een twee tegen één situatie onzorgvuldig met een slordige breedlegger.

Beleving
In de tweede helft verscheen er een heel ander OHVV binnen de lijnen. 'Ik zag een ploeg, die niet besefte dat het moest knokken tegen de degradatie', ergerde de trainer van OHVV zich tegen de gemakzucht van zijn manschappen. 'Er was onvoldoende inzet en beleving. We hadden nog het geluk dat er een bal tegen de lat belandde. Gaat die bal erin, dan sta je tegen notabene een concurrent gewoon met lege handen. Dat kan en mag niet gebeuren. Het besef zal moeten doordringen dat we er in elke wedstrijd moeten staan, alles moeten geven om te overleven.' De thuisclub slaakte acht minuten voor tijd een zucht van verlichting toen goudhaantje Jarno Huisman een dieptepass van David Keijzerwaard vanaf de middenlijn in de loop langs de Westlandse doelman jaste: 1-0. 'De punten zijn binnen, maar we zullen zorgvuldiger met de kansen om moeten springen.'

Opleving
OHVV moest het overigens stellen zonder Aron van der Steen, die na een weekje "warmte" vertraging had met zijn vlucht, en de geschorsten Brian van Dam en Patrick van Dorp. 'Rick Hopman speelde op de plaats van Aron, David Keijzerwaard op de plek van Patrick en Saul Oost vulde de positie in van Brian van Dam. Deze jongens hebben het goed gedaan.' Dat de Eewegbewoners de weg naar omhoog hebben gevonden doet Rafael Andrade, die ook volgend seizoen de geel/roden onder zijn hoede zal hebben, alleen maar deugd. 'We zijn echt niet anders gaan voetballen als voor de winterstop. Met Jarno in de spits en enkele kleine aanpassingen winnen we nu wel de wedstrijden, die we voorheen met een minimale uitslag verloren. Verdedigend staat het als minst gepasseerde verdediging van de afdeling goed. Maar het blijft oppassen, want als we zoals nu weer tegen Wateringse Veld moeilijk tot scoren komen, één foutje maken dan wordt dat meteen afgestraft en verlies je de wedstrijd. Vorig jaar kwamen we er in de derde klasse nog mee weg, maar in de tweede klasse ligt dat even anders. Standen van 0-0 of bij een minimale 1-0 voorsprong blijven gevaarlijk. Zo hebben we Wateringse Veld te lang in de wedstrijd gehouden. Het zou wel eens lekker zijn als we een marge van twee doelpunten hebben.' OHVV heeft met SV Charlois, dat met 10-0 verloor bij VUC, en Wateringse Veld/Gona twee ploegen onder zich. De concurrenten Wilhelmus, GDA en Excelsior '20 verloren allen hun wedstrijden en VFC won wel verrassend van Antibarbari. 'We zullen eerst zelf moeten winnen en dan pas kijken naar de concurrentie.' OHVV speelt aanstaande zondag aan de Oldegaarde tegen Kocatepe.
OHVV: Rick Groenendijk; Raoul Kallendorf, Rick Hopman, Stefan Berkman, Chris Peters; David Keijzerwaard, Slavisa Milojevic; Saul Oost; Thomas Biesheuvel (80. Léon Wageveld), Jarno Huisman, Dane Oost (85. Davy van Velzen).