Het doel is kinderen te stimuleren om meer te lezen op school en thuis.
Het doel is kinderen te stimuleren om meer te lezen op school en thuis.

Kinderboekenweek op basischool "De Brandaris"

Actueel 239 keer gelezen

De Kinderboekenweek was een groot succes op basisschool "De Brandaris". De week werd op beide locaties feestelijke geopend met een toneelstuk dat werd opgevoerd door de leerkrachten.

Er zijn in diverse groepen gastlessen verzorgd door de medewerkers van de bibliotheek. De lessen stonden in het teken van het thema : 'Voor altijd jong'. Tijdens deze week was er ook de jaarlijkse boekenmarkt aan de Plataanlaan. Boekhandel "Hoofdstuk Eén" uit Brielle had een grote diversiteit aan boeken meegenomen. Het was een gezellige drukte. Veel leerlingen hebben met hun gespaarde boekspaargeld een nieuw boek aangeschaft. De een wilde iets van een geliefde schrijver. Een ander zocht een boek met mooie plaatjes. Prentenboeken, strips, informatieve boeken of boeken met verhalen, er was voor elk wat wils.

Tijdens deze week is de "bibliotheek op school" feestelijk geopend. Op beide locaties is er nu een prachtige bibliotheek. De bibliotheek op de locatie Branding is zowel voor de kinderen van de basisschool Sterrenwacht als voor de kinderen van de Brandaris bedoeld. Wij zijn ontzettend trots op de nieuwe collectie en we zijn blij dat de kinderen in prachtige boeken kunnen gaan lezen. De bibliotheek en onze school werken nu structureel samen aan de leesbevordering van alle kinderen. Het doel is kinderen te stimuleren om meer te lezen op school en thuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant