Afbeelding
FOTO'S

Erwin Poldervaart proeft het zoet van de overwinning

Actueel 992 keer gelezen

Hellevoetsluis - Erwin Poldervaart heeft de VTTI Loop van Hellevoetsluis op zijn naam geschreven. De in Spijkenisse woonachtige Zuidlander klokte in de 10 kilometerloop, meetellend voor het Van Buuren Running Circuit, een tijd van 33.03 minuten.

Dan Rolandus

'Het was perfect loopweer en er stond geen wind zodat ik het tempo meteen omhoog schroefde. Ik kreeg Timo de Geus, Ricardo Sint Nicolaas en Erwin Sparreboom mee. Na vier kilometer heb ik samen met Sparreboom gelopen, maar ook hij moest lossen. Ik heb tot het 7 kilometerpunt de voorsprong opgebouwd waarna ik de laatste 3 kilometer controlerend ben doorgelopen', aldus analyseerde de atleet zijn race. De 24-jarige Erwin Poldervaart gaat zich nu toeleggen op de langere afstanden. 'Ik heb een goed baanseizoen achter de rug, ben vervolgens op vakantie geweest. Dit was na juni mijn eerste lange afstandswedstrijd. Ik ga de langere wedstrijden nu weer oppakken. Nee, ik loop niet het hele traject af van het Running Circuit, alleen Oud-Beijerland. Ik loop de komende weken de "tien" in Harderwijk en Rucphen. In Rucphen komt een sterk deelnemersveld en hoop daar tussen de sterke lopers mijn pr (32.40), die ik in Rucphen heb gelopen ook nu weer in Rucphen te benaderen. Daarna de Warandeloop in Tilburg en de Bruggenloop in Rotterdam.' Erwin Poldervaart nam in de Sportlaan Timo de Geus uit 's-Gravendeel (33.12), die een halve minuut van zijn pr afliep en daarvoor als meest talentvolle deelnemer de VTTI bokaal in ontvangst mocht nemen, en de Westlander Erwin Sparreboom (33.35) mee op het podium. Ab Snoey (Pallas '93) was op plaats twaalf in 37.22 minuten de best geklasseerde Hellevoeter. Marlie Jongerius uit Wateringen was de snelste vrouw. De Westlandse voltooide de 10 kilometer op overallplaats dertien in een tijd van 37.33 minuten. Laurey van Berge (AV Flakkee) passeerde de streep in 38.15 als tweede en de Rozenburgse Si Cerniauskaite finishte in 42.13 als derde. De overwinning op de 5 kilometer werd uitgevochten door de PAC broers Yoram en Max Polak. Yoram bleek in 15.54 de snelste. Boer Max deed er een halve minuut langer over. Tjark Klee (Voorne Atletiek) stapte in 17.24 als derde mee op het podium. De Hellevoeters Ben van Bergen (19.30) op plaats zeven en Richard Blom (19.38) op de negende plaats nestelden zich in de top-10. Sandra Helbers (Pallas '93) uit Hellevoetsluis greep op de 5 kilometer bij de vrouwen in 23.30 op plaats vier net naast het podium.

Kidsrun
Het runnersfeest op het terrein van sporthal De Eendraght begon met de Kidsrun rondom de sporthal. Van de circa 450 deelnemers draafden er zo 'n 125 jeugdige hardlopers op. De 1000 meter werd een prooi voor Aiden Bareman van Voorne Atletiek. Wessel Reincke en Bart Adriaanse completeerden het podium. De 500 meter werd gewonnen door Luuk Boutkan, gevolgd door Quinten van Overeem en Sven Reincke. Daan van de Have liep op de 250 meter naar de bloemen. Liam van der Meijde en Tygo Thomas werden tweede en derde. 'Het was mede door de schitterende weersomstandigheden een geweldige atletiekdag', stelde medeorganisator Iskander van der Wijngaard. 'Je mag met zo 'n 450 deelnemers niet ontevreden zijn. Vooral de opkomst van de kinderen was overweldigend. Dat is toch de toekomst voor de runnerssport. Het geheel nabij de sporthal was met wat kraampjes van kaasboer Martin en de hoofdsponsor van het Running Circuit, Van Buuren leuk aangekleed. Overslagbedrijf VTTI was de hoofdsponsor van de 5 en 10 kilometerloop en de hoofdsponsor van de Kidsrun was Adviesgroep Voorne-Putten. Al met al met goede sponsors een prima dag voor de atletieksport,'

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Foto: Wil van Balen
Foto: Wil van Balen
Foto: Wil van Balen
Foto: Wil van Balen
Foto: Wil van Balen
Foto: Wil van Balen
Foto: Wil van Balen
Foto: Wil van Balen
Foto: Wil van Balen
Foto: Wil van Balen
Foto: Wil van Balen
Foto: Wil van Balen
Foto: Wil van Balen
Foto: Wil van Balen
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant