Afbeelding
Foto: PR
Koop Lokaal

Hart van Hellevoet mag de deuren weer openen

Algemeen 724 keer gelezen

Hellevoetsluis - Toen het coronavirus uitbrak werden de deuren van het Hart van Hellevoet gesloten voor het publiek. De ontmoetingsruimte voor senioren heeft normaliter alle dagen veel aanloop, maar alle activiteiten en de gezelligheid van het samenzijn vielen stil met de komst van het virus. Het belang van deze ontmoetingsruimte aan de Eik 68 (voormalig Voornesteijn) is onmiskenbaar en werd door velen erg gemist tijdens de wekenlange sluiting.

Niet meer achter de geraniums
Nu is er gelukkig goed nieuws voor degenen die het zat zijn achter de geraniums te zitten: het Hart van Hellevoet mag weer open! We spreken met Gaby Ritmeester coördinator van SBO Hellevoetsluis. “We mogen vanaf 2 juni onze deuren weer openen voor bezoekers. En daar zijn we heel blij mee. We willen zowel onze vrijwilligers als de bezoekers een zo veilig mogelijk verblijf in het Hart van Hellevoet kunnen bieden. We zullen alles voorzien van stickers zodat het voor iedereen duidelijk is welke route aangehouden moet worden in onze ontmoetingsruimte en de afstand tussen de gasten gegarandeerd wordt. Uiteraard zullen alle maatregelen van het RIVM in acht genomen worden: 1,5 meter afstand houden, hoesten en niesen in de ellenboog en bij de deur worden de handen gedesinfecteerd. De kleedjes en frutseltjes zijn weggehaald zodat de tafeltjes goed schoongemaakt kunnen worden. We mogen in totaal 30 personen toelaten in de zaal en op het terras, dat is exclusief onze vrijwilligers. De vrijwilligers hebben overigens instructies gekregen om dit in goede banen te leiden. Bovendien gaan zij met een coronaschoonmaaklijst werken.”

Elkaar weer ontmoeten
“We weten dat een bezoekje aan Hart van Hellevoet voor sommige ouderen echt een momentje is om er even uit te zijn, even onder de mensen. We gaan tijdens deze proefperiode kijken hoe het loopt en waar nodig zullen aanpassingen in het huidige plan maken. Voorlopig gaan we op werkdagen twee uur per dag open en dat is van 10.00 uur tot 12.00 uur We organiseren voorlopig geen activiteiten, maar zorgen ervoor dat mensen vanaf dinsdag 2 juni weer terecht kunnen voor een praatje en een kopje koffie.”

Bezoekadres Hart van Hellevoet
De Eik 68, 3224 TD Hellevoetsluis

SBO Hellevoetsluis
Polaris 34
3225 GT Hellevoetsluis
0181-322273 (op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur t/m 13.00 uur
algemeen@sbohellevoetsluis.com
www.sbonu.nl

.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant