Hoe leuk is dat samen onbezorgd spelen op het voetbalveld? (Foto: Anastasia Schnocks)
Hoe leuk is dat samen onbezorgd spelen op het voetbalveld? (Foto: Anastasia Schnocks) Foto: Robert vd Graaf

Lekker buitenspelen bij Vlotbrug kan weer

Algemeen 897 keer gelezen

Hellevoetsluis - Alexander van den Wijngaarden en Armand Delfgauw zijn met veel enthousiasme weer van start gegaan met het openen van de deuren van Vlotbrug voor kinderen tot en met 12 jaar. Bij voetbalvereniging Vlotbrug kunnen de kinderen elke zaterdagochtend tussen 10.00 en 11.30 om met elkaar buiten te spelen.

Alle kinderen zijn daarbij van harte welkom. "Je hoeft geen lid te zijn van de voetbalvereniging om gezellig een ochtend te komen spelen. Ook hoeven kinderen niet te kunnen voetballen. We willen de drempel juist zo laag mogelijk houden zodat kinderen die misschien niet goed durven ook gewoon mee kunnen doen" zegt Armand. "Het is vooral leuk en gezellig. Plezier maken staat op een. De kinderen kunnen zelf verzinnen wat ze willen doen. Je ziet ontstaan dat ze met elkaar gaan spelen en vragen vanzelf om een bal of hesjes om een partijtje te kunnen doen. Wij staan er om ervoor te zorgen dat alles goed gaat."

Doordat er op zaterdag nu geen competitie gespeeld wordt, heeft Vlotbrug besloten het buitenspelen elke zaterdagochtend aan te bieden tot het einde van de zomervakantie. Tot Corona roet in het eten gooide opende Vlotbrug om de vrijdagmiddag haar velden voor de kinderen om te komen spelen. Nu is er de mogelijkheid ontstaan om elke zaterdagochtend alle kinderen welkom te heten. "Dat doen we met veel plezier, kinderen hebben het naar hun zin en maken vrienden. Vlotbrug is een sociale vereniging en de kans dat er vrienden voor het leven gemaakt worden is groot. Kinderen uit heel Hellevoetsluis kunnen komen, je hoeft geen lid te worden of te zijn het is heel vrijblijvend."

De ouders kunnen alleen niet mee naar binnen door de richtlijnen rondom sport en activiteiten. Alexander zegt hierover: "We staan bij het hek, vaak sta ik daar zelf en Armand vangt de kinderen op. Kinderen tot 12 jaar kunnen naar binnen en de aanwezige begeleiding is voldoende om een veilige speelomgeving te creëren voor de kinderen, en voor henzelf. Bij twijfel aan de leeftijd van oudere kinderen kan het voorkomen dat we om een legitimatiebewijs vragen. Dat vinden we zelf niet leuk om te doen maar als het nodig is staat veiligheid natuurlijk voorop. Je moet ergens een lijn trekken." Het is opvallend hoeveel kinderen graag komen spelen. Voor ouders is het een mooie gelegenheid hun kinderen buiten te laten spelen op een plek waar zij zich even geen zorgen hoeven te maken. Een buitenkans voor veel kinderen.

Mochten er ouders zijn die als vrijwilliger een zaterdag willen komen helpen dan kunnen zij een mail sturen naar Alexander via jeugdvoorzitter@fcvlotbrug.nl.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant