De scholen hanteren andere tijden om drukte op het fietspad te vermijden.
De scholen hanteren andere tijden om drukte op het fietspad te vermijden.

Onderwijs in coronatijd 2.0 op Helinium

Algemeen 1.338 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het kabinet heeft bepaald dat alle middelbare scholen vanaf dinsdag 2 juni a.s. de deuren weer moeten openen. Voorwaarde is, dat het coronavirus niet weer oplaait.

Eventuele zorgen over het waarborgen van de 1,5 meter afstand zijn opgelost door het hanteren van een duidelijk protocol. De Hellevoetse middelbare scholen, Helinium en Jacob van Liesveldt, zijn druk met het treffen van de voorbereidingen om op dinsdag 2 juni weer open te gaan. Over de huidige periode zegt rector ad interim Hans Freitag: “We staan voor een enorme uitdaging die onder grote tijdsdruk moet worden uitgevoerd. Je wilt zo veel, maar op dit moment is lang niet alles wat we zouden willen uitvoeren realiseerbaar. We willen geen beloftes doen die we niet kunnen waarmaken, maar wat is het fijn dat onze leerlingen weer naar school gaan komen!”

Corona onderwijs 2.0
Digitale lessen zullen tot aan de zomer de basis blijven bij Helinium. Zowel de ouders als de leerlingen hebben in ruime meerderheid aangegeven hier positief over te zijn. Er is een viertal doelen gesteld: socialisatie, elkaar weer zien, wennen aan school en aan elkaar, je verhaal kwijt kunnen; direct contact tussen leerlingen en docent, weer tot stand brengen; In kaart brengen waar leerlingen staan, ruimte voor begeleiding; en leren van het voortschrijdend inzicht en dit toepassen op de nieuwe situatie na de zomer. Helinium gaat de leerlingen op school minstens twee dagdelen onderwijs en begeleiding aanbieden. In de onderbouw zijn het mentoruur en de vakken Nederlands, Engels en wiskunde prioriteit. In de bovenbouw zijn dat de profielvakken.

Klassen zullen in twee of drie aparte groepen worden verdeeld. Verplaatsingen van leerlingen door het schoolgebouw tussen de lessen worden zoveel mogelijk vermeden. Looproutes in de school voorkomen te veel contact en binnen de lokalen wordt 1.5 meter afstand aangehouden. Met Jacob van Liesveldt zijn er afspraken gemaakt om niet op dezelfde tijd te starten en te eindigen.

Hans Freitag
Na zijn studie aan de nieuwe lerarenopleiding in Amsterdam en doctoraal geschiedenis aan de Vrije Universiteit, heeft Hans jarenlang als docent geschiedenis en aardrijkskunde op verschillende Haagse scholen gewerkt. Hij heeft tevens een bevoegdheid voor economie. Als teamleider en conrector tweede fase heeft hij leerlingen, docenten en teams begeleid. Eerder werkte hij als directeur in Alphen aan den Rijn en Naaldwijd, als rector in Zeist, als bestuurder in Leiden en interim in Hilversum. Hans Freitag is sinds kort interim rector van Helinium en naast zijn taak om zorg te dragen voor de verbeteropdracht die er ligt en de continuïteit van de leiding aan het Helinium is hij nu vooral druk met ‘Corona onderwijs 2.0 op Helinium’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant