Klanten kiezen zelf wat ze nodig hebben.
Klanten kiezen zelf wat ze nodig hebben.

Klanten Voedselbank mogen nu zelf winkelen

Algemeen 1.232 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vrijdag 1 november beleefde de voedselbank de laatste uitdeeldag van de voedselpakketten volgens het oude systeem met rollenbanken, kratten en inpakken waarna uitreiking volgde aan de klanten.

Voor de vrijwilligers een bijzondere gebeurtenis omdat de groep van de ene uitdeeldag wordt verspreid over drie winkeldagen. Met ingang van 7 november wordt namelijk gewerkt volgens de winkelformule. De klanten gaan rond met een winkelwagentje en mogen (binnen zekere grenzen) de gewenste artikelen zelf pakken. Een werkgroep heeft de ombouw en de nieuwe organisatie voorbereid. De ruimte waarin alles plaatsvindt is behoorlijk omgebouwd. Alle tekenen wijzen er op dat de nieuwe opzet, van die ene uitdeeldag naar drie winkeldagen, succesvol gaat verlopen. Omdat veel transport nodig is zal het team van dertien chauffeurs nog iets moeten groeien. De officiële opening van deze winkelformule zal plaatsvinden op 27 november.

Om de wekelijkse uitgifte te kunnen blijven garanderen worden inzamelingsacties in de supermarkten georganiseerd. Sinds een aantal maanden organiseert Voedselbank Hellevoetsluis steeds in twee supermarkten een winkelactie. Op vrijdag 15 november vindt er een inzamelingsactie plaats bij Jumbo Struytse Hoeck en Jumbo Jachthoorn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant