Afbeelding
Foto: stock

Politie ziet zorgelijke toename gebruik lachgaspatronen

Actueel 553 keer gelezen

Politie Haringvliet maakt zich ernstig zorgen over het gebruik lachgaspatronen onder jongeren. 

"Binnen ons basisteam zien wij een grote zorgelijke toename van het gebruik van lachgaspatronen. Afgelopen weekend is er 2 maal een ambulance verzocht vanwege dit gebruik. Ondanks dat deze patronen niet onder de opiumwet vallen en vrij te koop zijn. Willen wij jullie/u erop wijzen dat het wellicht onschuldig lijkt, maar wel degelijk schade kan toebrengen op korte en langere termijn."

"Op korte termijn kan er zuurstof tekort optreden in de hersenen. Hierop kan je evenwichtsstoornissen en angstaanvallen krijgen. Tevens kunnen je longen bevriezen waardoor je niet meer goed kan ademhalen. Dit kan ook hersenschade met zich meebrengen. Ook op de langere termijn kan die hersenschade verder oplopen net als neurologische stoornissen, impotentie.  Praat met uw kinderen wellicht eens over deze mogelijke gevolgen. We willen namelijk allemaal het beste voor onze kinderen."

Het gebruik van lachgas is niet illegaal en de patronen kunnen makkelijk gekocht worden via de groothandel voor bakkersproducten. Volgens de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), waar lachgas en het gebruik ervan onder valt, wordt er niet handhavend tegen de partydrugs opgetreden. De reden hiervoor is dat er volgens onderzoek van het NVWA geen risico's zijn wanneer de drugs normaal worden gebruikt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant