Afbeelding

Helius na één seizoen weer terug in de hoofdklasse

Actueel 255 keer gelezen

Rotterdam- De handballers van Helius zijn na één seizoen tweede divisie gedegradeerd naar de hoofdklasse. De Hellevoeters verloren in een rechtstreeks degradatiegevecht met 25-18 (11-10) tegen het Rotterdamse Snelwiek 2.

'Het was elke wedstrijd erop of eronder, ook nu weer tegen Snelwiek, maar ondanks de heftige tegenstand waren we net niet goed genoeg', erkende coach John Geul (foto) de nederlaag waarmee de degradatie een feit werd. 'We waren ruim vijftig minuten gelijkwaardig aan Snelwiek, maar misten daarna een paar goede kansen, die vervolgens in de break werden afgestraft. Hoe lullig het ook klinkt, de spelers hebben gevochten als leeuwen. Over het hele seizoen gezien hadden wij een te smalle selectie waarin de blessures aan het begin van het seizoen ons parten heeft gespeeld. Op dit niveau kan je dat niet hebben. Niemand wil degraderen, maar het was een leerzaam seizoen. Dit team neemt de ervaring van divisiehandbal mee naar de hoofdklasse en gaat vandaaruit weer meedoen voor het kampioenschap. Ik wil met dit team in de laatste wedstrijd tegen Delta Sport nog graag afscheid nemen met een overwinning', aldus John Geul.

Helius: Martijn Luyendijk (54. Laurens Luyendijk); Nick Matthijs (1 keer), Bas van den Heuvel (1 keer), Joost Brouwer (2 keer), Tijmen Bestebreurtje (1 keer), Daan Struik, Jeremy Bekker, Nick Hovenkamp (3 keer), Taco van der Kooi (6 keer), Tom Hovenkamp (3 keer), Rijnoud Bestebreurtje (1 keer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant