Handballers Helius wachten cruciaal treffen

Actueel 281 keer gelezen

Hellevoetsluis- De handballers van Helius hebben gestunt tegen HaBo '95 door de kampioenskandidaat in de tweede divisie B op een 31-28 (10-15) nederlaag te trakteren. Belangrijker is dat de Hellevoeters nog leven, nu ook Snelwiek Rotterdam 2 afrekende met Delta Sport. Helius moet zondag in Rotterdam winnen van Snelwiek om degradatie te voorkomen.

'We hebben een heftige wedstrijd gespeeld', stelde de opgeluchte coach John Geul. 'We zijn in de tweede helft terug gekomen van een 10-15 achterstand, hebben er 21 ingegooid. Na vijf minuten spelen in de tweede helft was het met 16-16 weer gelijk. Daarna zijn we goed blijven verdedigen en zijn aanvallend zorgvuldig te werk gegaan. Joost Brouwer en Nick Hovenkamp hebben de sterkste schutter nagenoeg uitgeschakeld. Alles ligt nu in de tweede laatste wedstrijden tegen Snelwiek en Delta Sport. Zondag moeten we winnen, dat is voor iedereen duidelijk.' Het is te hopen dat John Geul zondag in de cruciaalste wedstrijd van het seizoen kan beschikken over al zijn manschappen. Dat betekent door de pijntjes heen ballen en verjaardagen en andere excuses voor één keer ondergeschikt te maken.

Helius: Laurens Luyendijk (50. Martijn Luyendijk); Bas van den Heuvel (5 keer), Joost Brouwer (5 keer), Tijmen Bestebreurtje (2 keer), Daan Struik (4 keer), Jeremy Bekker (1 keer), Nick Hovenkamp (6 keer). Taco van der Kooi (7 keer), Tom Hovenkamp (1 keer).