Nieuwenhoorn opent met overwinning tegen Zuidland

Actueel 555 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn is de competitie in de tweede klasse D uitstekend begonnen door op het sportpark aan de Rijksstraatweg de derby tegen Zuidland met een 2-0 (1-0) overwinning af te sluiten.

'We hebben in de eerste helft aardig gespeeld, maar in de tweede helft was het vrij matig, bleef het ook te lang spannend', vond trainer Ron van den Berg. Nieuwenhoorn had in de eerste helft weliswaar een overwicht, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Nadat de thuisclub vlak voor rust met een schot op de paal nog goed was weggekomen, bracht Daniel Dijksman zijn ploeg uit een hoekschop van Melvin Winterberg met 1-0 aan de leiding. 'We kwamen in de tweede helft wat onder druk, maar wij waren weer dreigend in de omschakeling. Het bleef lang 1-1, spannend dus, waar het wachten was op de 1-1, scoorden wij vlak voor tijd gelukkig de bevrijdende tweede treffer.' Het was Melvin Winterberg, die uit een voorzet van Sevket Kasaroglu voor de opluchting zorgde: 2-0. 'De kop is er af. Dit was een lekkere overwinning, ook omdat ik denk dat Zuidland één van de betere ploegen heeft in deze afdeling.' Nieuwenhoorn gaat aanstaande zaterdag op bezoek naar Strijen.

Nieuwenhoorn: Christian van Wijngen; Danique Wolters, Daniel Dijksman, Frank Molendijk, Erikson Santos Oliveira; Jeremy Hubregtse, Tim van der Lijn (75. Kenny Lopes Cruz), Brandon Nooitmeer; Sevket Kasaroglu, Melvin Winterberg, Dimitri Gomes Almeida (75. Jeffrey Burger).