Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Siméon Seghers kent met FC Vlotbrug voortvarende start

Actueel 930 keer gelezen

Hellevoetsluis - FC Vlotbrug is de competitie in de vierde klasse H op De Kooistee met een 3-0 (0-0) overwinning tegen Herkingen '55 voortvarend begonnen. De score werd pas laat in de wedstrijd geopend door Jordy Braber, gevolgd door Clint van de Veerdonk en Oussama Nhari.
 

Dan Rolandus

'Herkingen speelde met tien man achter de bal, maar we hebben het geduld bewaard om de muur te doorbreken', sprak Siméon Seghers over het goede spel van zijn ploeg. 'Het bleek dat Herkingen als team compact goed kon verdedigen, maar bij 1-0 was het snel gedaan. Het belangrijkste is dat je de competitie in eigen huis start met een overwinning.'

Vaste stek
Tom Larssen was eveneens goed te spreken over het spel van zijn manschappen en loofde daarmee het volwassen spel van Siméon Seghers als verdedigende middenvelder. 'We hebben een uur lang heel goed en volwassen gespeeld, het veld met gevarieerde aanvallen breed gehouden. Alle credits aan de keeper, want hij hield Herkingen met diverse reddingen op de been. Wij hebben het geduld bewaard en uiteindelijk de kans gekregen en gegrepen. Siméon heeft zijn kans afgedwongen als verdedigende middenvelder', aldus de trainer van FC Vlotbrug. De 25-jarige Hellevoeter, die al op zijn zeventiende debuteerde in de hoofdmacht van FC Vlotbrug, voelt zich op zijn plaats op de voor hem geliefde "zes" positie. 'Er is dit jaar veel kwaliteit bijgekomen, ben blij dat ik nu achter die gasten mag spelen', geeft Siméon Seghers, die wekelijks in zijn rol uitblinkt, aan zich thuis te voelen op de controlerende positie. 'Toen Tom Larssen aangaf zijn as in het veld te hebben staan, stond mijn naam daar niet bij. Dat heb ik hem aangegeven. Door omstandigheden kwam ik op de "zes" positie terecht en die kans heb ik uiteindelijk gegrepen.'


Sfeergevoel
Dat Siméon Seghers talenten bezit om hogerop aan de slag te kunnen staat buiten kijf, maar de sfeergevoelige speler is zijn ploeg altijd trouw gebleven. 'Ik heb best wel aanbiedingen gehad, kon naar een tweedeklasser, maar ik heb mede door mijn werk gezelligheid altijd verkozen boven een opstap naar prestatievoetbal. Het werk is het aller belangrijkste waarbij het voetbal inclusief de dinsdag en de donderdag de belangrijkste bijzaak is en dat is me heel veel waard.' De werknemer bij de internationale aardappelverwerkende toponderneming Farm Frites uit Oudenhoorn heeft hoogstaande verwachtingen van de FC. 'Als wij doen wat we kunnen, houden ons koppie erbij en bewaren tegen verdedigende teams ons geduld, dan kan het wel eens een heel mooi seizoen gaan worden. We weten ook dat het een zwaar seizoen gaat worden, maar gaan wel uit van onze eigen kwaliteit. Het is daarbij leuk dat we in de Flakkeese afdeling zijn ingedeeld. Ik vind het wel weer eens leuk om op de eilanden te voetballen en zien daarbij wel wat daaruit komt.' FC Vlotbrug speelt zaterdag in Middelharnis tegen Flakkee.

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Lars Stuifzand (75. Sander de Reus), Noël Bravenboer, Bram Scheringa, Muhammed Baydar; Danny Browne, Siméon Seghers, Jordy Braber, Sjors Allersma; Clint van de Veerdonk (84. Wesley van der Heide), Gijs Vermeer (50. Oussama Nhari).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant