Afbeelding
Theo van Kralingen

Tom Sleeuwenhoek kopt Hellevoetsluis op valreep naar overwinning

Actueel 499 keer gelezen

Capelle aan den IJssel- Hellevoetsluis is het voetbaljaar 2018/'19 met een 2-3 (2-1) overwinning tegen SVS uitstekend begonnen. Tom Sleeuwenhoek ontpopte zich als matchwinnaar door in de allerlaatste minuut een voorzet van Öner Sang-A-Jong hard tegen het garen te koppen.

Dan Rolandus

'Het was zwaar bevochten, maar dit zijn wel de lekkerste overwinningen', stelde Tom Sleeuwenhoek. De makkelijke scorende spits van Hellevoetsluis boog, nadat Jarno Huijsman zijn ploeg op gelijke hoogte (1-1) had gebracht, in de tweede helft een 2-1 achterstand met twee treffers om in een 2-3 overwinning. 'Het belangrijkste voor het team is dat we de overwinning over de streep hebben getrokken.' Edwin de Koning was blij met de punten, maar erkende ook dat het aan geluk niet ontbrak. 'We hebben gezwijnd, want bij 2-1 had het ook zomaar 3-1 kunnen zijn, maar de bal ging één op één met Daniel (Ribaric, DR) voorlangs en daarna voorkwam hij met break-outs ook nog een tegengoal. Het was overigens een boeiende wedstrijd, niet mooi, maar een echt voetbalgevecht, waarin alle fouten aan beide zijden genadeloos werden afgestraft', aldus de trainer van Hellevoetsluis, die tijdens de warming-up Dave Mierop zag afhaken met een ribblessure.

Titel
Hellevoetsluis greep vorig jaar op een haar na naast de promotie naar de eerste klasse. Edwin de Koning had zijn elftal weliswaar staan, maar hij was op zoek naar scorend vermogen. De zoektocht bracht de technische staf bij Jarno Huijsman van OHVV en Tom Sleeuwenhoek van Nieuwenhoorn. 'Maurice Schaap, onder wie ik bij Nieuwenhoorn drie jaar heb getraind, heeft mede geholpen om mijn keuze op Hellevoetsluis te laten vallen', laat de voormalige jeugdspeler van WFB en Nieuwenhoorn weten. 'Na het eerste gesprek had ik er meteen een goed gevoel over.' De tweedejaars student Global Marketing & Sales aan de Hogeschool in Rotterdam paste zich snel aan in de groep en mede door de treffers in de voorbereidingsperiode groeide het zelfvertrouwen. 'We hebben een aantal leuke oefenwedstrijden gespeeld en het scoren ging wel lekker. Als ik terugkijk naar die wedstrijden denk ik dat het wel goed komt in de competitie. De goede start tegen SVS helpt daar natuurlijk wel bij. Men zegt dat ik een neus heb voor doelpunten. Ik vind het lastig om over jezelf te praten, maar ik kan op elk moment een goaltje meepikken, ook als ik niet in de wedstrijd zit. Ik blijf voor het team altijd mijn best doen.' Tom Sleeuwenhoek stapte als tweedejaars B-junior van WFB over naar Nieuwenhoorn waar hij via B1 onder John Boham en A1 onder Maurice Schaap zelfs in de selectie belandde.

'Ik was net 15 jaar toen ik mocht debuteren in het eerste elftal van Nieuwenhoorn. Ik mocht de hele voorbereiding meedoen, waarna ik vervolgens gewoon weer in A1 speelde en uiteindelijk in de selectie van het eerste elftal kwam. Het laatste jaar begon voor mij bij Nieuwenhoorn niet echt lekker. Er werden dingen gezegd, die niet werden nagekomen en ik werd naar de tweede groep gezet. Ik kwam vervolgens nog wel in het eerste, maar toen ging het al bergafwaarts en ondanks de trainerswissel zijn we gedegradeerd.' De 20-jarige Ouddorper voelt zich inmiddels happy bij Hellevoetsluis. 'We zitten in de tweede klasse met Nieuwenhoorn, Zuidland, Neptunus/Schiebroek en Sparta in een zware competitie, maar als je in het vorige seizoen met hetzelfde aantal punten dan BVCB op doelsaldo net geen kampioen bent geworden, is mijn insteek net als van de groep te gaan voor de titel.'
Hellevoetsluis: Daniel Ribaric; Vincent Mast, Remon Haze, Thijs van den Heuvel, Onur Furuncu (46. Öner Sang-A-Jong); Sander van Pelt (68. Brian Poelman), Frenk van Gelderen, Gaultier Obiango (46. Jeffrey de Koning); Jarno Huijsman, Tom Sleeuwenhoek, Serkan Yavuzyigitoglu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant