Jonge mantelzorgers krijgen steun en gezelligheid bij Stichting Tante Joy
Jonge mantelzorgers krijgen steun en gezelligheid bij Stichting Tante Joy

Tante Joy vertelt over zorgen jonge mantelzorgers

Actueel 427 keer gelezen

Sandra Stakel, medewerker van Antes en een van de oprichters van Stichting Tante Joy, zal voor professionals en vrijwillig medewerkers een workshop geven over het herkennen van de signalen en problemen van jonge mantelzorgers.

Sandra heeft als specialisatie ouder(s)ondersteuning en ze is werkzaam als psychiatrisch en verslavingsverpleegkundige. Zij is een van de oprichters en drijvende kracht binnen stichting Tante Joy.

Een jonge mantelzorger is een kind dat opgroeit met een chronisch zieke broer/zus en of ouder(s) die bijvoorbeeld psychisch ziek, verslaafd, verstandelijk beperkt of chronisch lichamelijk ziek is. De ziekte van een gezinslid kan overbelasting veroorzaken omdat het kind verantwoordelijkheden krijgt die niet conform de leeftijd is.

Positieve invloed gezinssituatie
Kinderen die door ziekte of beperking van familieleden, zwaarder belast worden. Stichting Tante Joy biedt deze kinderen ontspanning, steun en gezelligheid. Dit heeft een positieve invloed op de gezinssituatie van de jonge mantelzorgers. Sandra geeft tijdens deze workshop boeiende en nuttige informatie. De avond staat gepland op woensdagavond 26 september om 19.30 uur, Stichting PUSH, Sportlaan 1 en is gratis. Graag spoedig opgeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant