Afbeelding
Foto: Mike Harris

Ipse de Bruggen wint race tegen klok speciale jubileumtour cliënten en medewerkers

Actueel 378 keer gelezen

Karin Bloemen steelt de harten van de cliënten van Ipse de Bruggen met haar prachtige stem. Glenn Helder ontdekt een voetbaltalent, Dirk Scheele krijgt een staande ovatie en iedereen likt zijn vingers af na de kookworkshop van Pierre Wind. Dit is een greep uit de 100 activiteiten die er zijn geweest op maandag 17 september tijdens de viering van haar 10-jarig bestaan.

Ipse de Bruggen biedt al meer dan 100 jaar zorg aan mensen met een verstandelijke beperking, waarvan nu 10 jaar onder de naam Ipse de Bruggen. Om dit te vieren werd maandag 17 september de ALTIJD-MEER-MOGELIJK-Tour georganiseerd. Voor deze tour ging Ipse de Bruggen de uitdaging aan om meer dan 100 activiteiten voor cliënten en medewerkers te doen binnen 8,5 uur op tientallen locaties door heel Zuid-Holland. En met succes.

Kriebels
Lindy Zoutendijk was één van de cliënten die meedeed aan de activiteiten. 'Ik had niet gedacht dat het zó leuk zo zijn. Met Pepijn Gunneweg op de foto, mijn nagels die gelakt werden en meekoken met Pierre Wind en mee feesten met Wolter Kroes. Ik ben ook voor het eerst geïnterviewd door een journalist. Ik was erg zenuwachtig en had kriebels in mijn buik ervan. Maar dat zakte snel weg en het ging hartstikke goed. Zo gaaf."

Supertrots
''Omdat we iedereen bijzonder vinden, ondersteunen we nu al 10 jaar vanuit Ipse de Bruggen met zo'n 6000 medewerkers en vrijwilligers zo'n 5000 cliënten. Daar zijn we iedere dag trots op! Maar dat we deze week ons jubileummotto 'altijd meer mogelijk' zo letterlijk realiseren, maakt ons supertrots'', aldus Jan van Hoek, voorzitter raad van bestuur.

Samen Fit
De tour op 17 september was de aftrap van de Samen Fit week bij Ipse de Bruggen. Een week boordevol activiteiten voor cliënten en medewerkers, die in het teken staat van bewegen, gezond eten, ontspanning en het vieren. Zo is er een fietstour door medewerkers van 100 km en sluiten we de week af met de zorgmarathon waar 100 collega's met 11 teams meelopen.

Sponsoren
De ALTIJD-MEER-MOGELIJK-Tour is mede mogeljik gemaakt dankzij sponsoren: De tour wordt mede mogelijk gemaakt door: Vrienden van Ipse de Bruggen, Amantia Stichting, SPZ, dr. C.J. Vaillantfonds, Stichting SFO en Fonds 1818.

Samen maken we meer mogelijk
Medewerkers van Ipse de Bruggen werken vanuit de overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt. Onze missie is om cliënten zoveel mogelijk zelf de regie over hun leven te geven en binnen hun mogelijkheden en potentie zich volledig te ontwikkelen. Samen met cliënten en hun ouders of wettelijk vertegenwoordigers zoeken we naar mogelijkheden, kansen en kijken vooruit. We dagen zowel onze cliënten als onszelf uit om te blijven groeien. Dat deden we de afgelopen jaren en dat blijven we doen. Dit is het gevoel dat de Altijd meer mogelijk tour uitstraalde: Samen maken we meer mogelijk, 10 jaar Ipse de Bruggen, meer dan 100 jaar zorgervaring, daar zijn we trots op.

Aftermovie link: https://youtu.be/pzag37EQ23Q

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant