Meer foto's op onze site www.groothellevoet.nl
Meer foto's op onze site www.groothellevoet.nl

Koninklijke onderscheiding voor IBH raadslid Len van Beesten

Actueel 1.103 keer gelezen

Vier complete zittingsperiodes in de Hellevoetse gemeenteraad is goed vergelijkbaar met vier keer meedoen aan opeenvolgende Olympische Spelen.

De koninklijke onderscheiding - Lid in de Orde van Oranje Nassau - die hij donderdagavond door burgemeester Junius opgespeld kreeg, mag dan ook als een verdiende gouden medaille worden gezien. Zestien jaar deel uitmaken van het hoogste bestuursorgaan van Hellevoetsluis is een intensieve bezigheid, zeker als je dat doet met bevlogenheid en emotie zoals Len dat vier periodes lang deed waarbij het veilig wonen in Hellevoetsluis en het handhaven van Hellevoetse regels een bron van inspiratie voor hem waren.

Bij Len waren emoties als verontwaardiging en boosheid van zijn gezicht af te lezen. Of je het met hem eens was of niet, de oprechtheid van zijn standpunten was onbetwist...

In de genen
De wil om de wereld te willen veranderen en verbeteren kreeg Len met de paplepel ingegoten. Len komt uit een 'rood nest' Hein van Beesten was een bekend Hellevoet's politicus van voor de samenvoeging van de drie gemeentes NIeuwenhoorn, Nieuw Helvoet en Hellevoetsluis tot één gemeente. Vanuit het vrijwilligerswerk kwam Len in de politiek terecht en koos voor IBH omdat hij daarin juist een doorsnee van de Hellevoetse bevolking vond, zonder gehinderd te worden door landelijke standpunten. Om die reden was en is Len van Beesten een verklaard tegenstander van de samenvoeging met de andere gemeentes op Voorne. Een standpunt dat door meer mensen die hier geboren en getogen zijn, zal worden gedeeld..

Militair
De maatschappelijke carriere van Len van Beesten voltrok zich bij de Koninklijke Marechausse op het vliegveld in Rotterdam .waarbij hij onder andere uitgezonden werd op missie naar Sudan, Angola en Bosnie. De geschiedenis van Hellevoetsluis heeft zijn warme interesse en het wekte dan ook geen verbazing, dat hij secretaris werd van de Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis waar een schat aan studies en informatie wordt bewaard en uitgedragen over het belangrijke militaire verleden van Hellevoetsluis.

Gemengde gevoelens
Zijn afscheid van de Hellevoetse politiek heeft een duidelijke reden: enkele weken geleden verhuisde hij over het Haringvliet heen naar Stellendam en dan kun je in Hellevoetsluis geen raadslid blijven. Maar Len zal ondanks de culinaire verlokkingen van het garnalenstadje altijd Hellevoeter blijven En helemaal afscheid nemen van de terrassen in de Vesting doe je nauurlijk nooit...


Felicitaties voor Len van Beesten
Het opspelden van de Koninklijke Onderscheiding
Ook nog eens 50 jaar IBH in Hellevoetsluis..
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant