Helius zet zegereeks voort tegen Celeritas

Actueel 332 keer gelezen

De handballers van Helius hebben de smaak te pakken door de eerste plaats in de landelijke hoofdklasse C met een 24-13 (12-4) overwinning tegen het lastige Celeritas met verve te verdedigen.

'We hebben vanaf de eerste minuut voor gestaan en zijn nauwelijks in de problemen geweest', sprak coach John Geul zijn trots uit over zijn manschappen. 'We hebben het verdedigend uitstekend gedaan, maar in bepaalde fases waren we aanvallend wat slordig. We hebben in de tweede helft Celeritas iets meer laten doorkomen, maar door de riante voorsprong sloop dat er ongemerkt in. Natuurlijk blijven we op onze hoede, want om ons doel te bereiken zullen we elke wedstrijd moeten winnen. Dat betekent finale spelen en ook werken aan het doelsaldo, want ook Westlandia blijft winnen.' Doelman Patrick Wijnands keerde drie vijf-meters. Helius speelt zaterdagavond in de Reijerhal tegen Saturnus '72. 'Een pittige tegenstander, die het ins niet gemakkelijk zal maken.' Nick Hovenkamp en Mitchell Prins zijn nog altijd geblesseerd. 'Mitchell laat 20 februari een echo van zijn schouder maken.'

Helius: Laurens Luyendijk (40. Patrick Wijnands); Maiky van Zanten (4 keer), Joost Brouwer (2 keer), Bas van den Heuvel (8 keer), Daan Struik (1 keer), Yannick Zwaan (2 keer), Tom Hovenkamp. Jeremy Bekker, Tijmen Bestebreurtje (6 keer), Nick Mathijs (1 keer).

Foto's: Theo van Kralingen