Afbeelding

Sportpoint spint 4886,- euro bij elkaar voor de Clini Clowns

Actueel 731 keer gelezen

Het is zaterdagochtend 10 februari 08.30 uur als een groep sportievelingen zich verzamelt bij sportschool Sport Point aan de Fazantenlaan in Hellevoetsluis. In totaal fietsen 56 deelnemers, verdeeld over 22 teams, maar liefst 6 uur lang voor het goede doel Clini Clowns.

Om deel te nemen aan de marathon betaalden de deelnemers €15 inschrijfkosten, welke 1 op 1 naar het goede doel gingen. Daarnaast kregen zij allemaal een sponsorlijst mee, waarmee zij zichzelf konden laten sponsoren door familie, vrienden en/of kennissen. Geheel op vrijwillige basis, er was geen minimaal bedrag wat iemand op diende te halen.

Het Spinning team van Sport Point, bestaande uit 6 instructeurs (toeval bestaat niet), verzorgde ieder uur een 'verse les'. Waarbij jumps, beklimmingen, intervallen en afdalingen elkaar in rap tempo opvolgden. Op ieder heel uur was er de gelegenheid om te wisselen binnen de teams, zolang ieder team er zelf maar voor zorgde dat er ieder uur iemand op de fiets zat. 

De sfeer zat er vanaf het eerste uur gelijk al goed in. Mensen waren enthousiast en teamgenoten pepten elkaar onderling goed op. Een sportieve prestatie leveren is leuk, maar om daar ook nog eens geld mee in te zamelen voor een goed doel als Stichting Clini Clowns, lijkt aardig wat los te maken in deze sportievelingen. Rond 11.00 uur stond de complete leestafel vol met broodjes, krentenbollen, ontbijtkoek, appels, bananen en vruchtensapjes. Zonder brandstof hou je het natuurlijk nooit vol om uren achter elkaar te fietsen. 

'Het is mooi om te zien dat alles op de dag zelf gesmeerd loopt en dat iedereen enthousiast is.' vertelt eigenaar Maurice Marengo. 'Het evenement kent de nodige voorbereiding en dan is het meer dan mooi om op de dag van het evenement bijzonder veel complimenten te ontvangen aan het adres van het complete team. Niet alleen het Spinningteam, maar ook het barpersoneel verdient alle lof. 6 uur lang iedereen voorzien van koffie, thee en het verzorgen van de lunch is een behoorlijke opgaaf voor 56 man. Op zo'n dag als deze loop ik dan ook vol trots door de sportschool, iedere andere dag overigens ook, maar vandaag een beetje extra.

Bent u na het lezen van dit stukje enthousiast geworden en wilt u zich, op een Spinningfiets, ook inzetten voor het goede doel, maak dan vast een notitie op uw kalender voor februari 2019. In die maand vindt de volgende Spinningmarathon voor een nieuw goed doel bij Sport Point namelijk plaats. En u heeft in de tussentijd nog voldoende tijd om uzelf voor te bereiden, Sport Point verzorgt namelijk wekelijks 9 Spinninglessen. Kijk voor een compleet overzicht van de lestijden op de website www.sportpoint.nu

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant