Foto's Wil van Balen
Foto's Wil van Balen

Eeuwfeestje voor campinggasten 't Weergors

Actueel 975 keer gelezen

In het thema '100 jaar aan de Zuiddijk' vierde Camping 't Weergors afgelopen zaterdag een feestje samen met haar gasten en medewerkers. De aanleiding van het feestje was het feit dat de Familie Riedijk sinds 1917 in de Boerderij met de mooie naam 'Vrede en Rust in mijn Lust' woont. In januari werd dit feit al met familieleden gevierd en nu midden in het hoogseizoen met de op de camping aanwezige gasten.

Het feestje was in stijl met megasjoelbakcompetitie en oudhollandse spelletjes, kleine kinderboerderij met dieren, poffertjes en gebakken sliptong. Rondritten met paard en wagen werden verzorgd door Stichting Anders Zorgen uit Nieuwenhoorn. Ook het optreden van Volksdansgroep Nuvodah uit Numansdorp met aansluitend een workshop Volksdansen werd met veel enthousiasme ontvangen.

De camping had haar gasten uitgenodigd om te verschijnen zoals dat 100 jaar geleden gebruikelijk was, en dat droeg uiteraard bij aan de gezellige sfeer.

De volgende 100 jaar
De Familie Riedijk is dus inmiddels begonnen aan de volgende 100 jaar aan de Zuiddijk. De familie veranderde in 1964 het boerenbedrijf in een kampeerterrein, deze verandering werd ingegeven door de groei van Hellevoetsluis en het toenemend toerisme. Inmiddels is de camping uitgegroeid tot een recreatiebedrijf met meer dan 300 kampeerplaatsen en verhuuraccommodaties van luxe tot eenvoudig en met een open oog voor nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden om het bedrijf toekomstbestendig te houden voor de volgende generatie.

De sliptong wordt gebakken..
Camping-eigenaar Frans Riedijk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant