Het team van Uitvaartverzorging Kievit
Het team van Uitvaartverzorging Kievit

Uitvaartverzorging Kievit

Actueel 3.464 keer gelezen

Hoewel iedereen weet dat de dood bij het leven hoort, blijft het een lastig onderwerp. Uitvaartverzorging Kievit helpt een waardig en passend afscheid van uw dierbare te verzorgen waardoor nabestaanden de tijd krijgen het verlies te verwerken, het verdriet een plek te geven en mooie herinneringen te koesteren.

Uitvaartverzorging Kievit is op 2 februari 1967 opgericht. "Mijn vader begon in Melissant. Hij nam de werkzaamheden van de plaatselijke timmerman over. Toentertijd was het gebruikelijk dat de timmerman of de koster ook de uitvaartverzorging op zich nam", vertel Pim Kievit. Na enige tijd breidden de werkzaamheden zich uit over het eiland Voorne Putten. In 1982 begon de uitvaartverzorger in Hellevoetsluis en in 1985 werd het hoofdkantoor in Oostvoorne gevestigd. Na privatisering kocht Uitvaartverzorging Kievit de aula aan de Stoofweg. Na een verbouwing werd de aula in 2002 geschikt gemaakt voor grote en kleine groepen.

"Nadat iemand is overleden komt een uitvaartleider van ons team bij u langs om alles door te nemen. De belangrijkste afspraken; een begrafenis of crematie, de kist en de kaart worden direct geregeld. In de dagen erna is er bijna dagelijks contact om alle overige wensen van de overledene en nabestaanden door te nemen", vertelt Pim Kievit. "Door emoties die met een overlijden gepaard gaan, is het fijn voor de nabestaanden dat niet alles direct beslist hoeft te worden in de hectiek van de situatie." De muziek, foto's, bloemen voor de plechtigheid kunnen allemaal rustig in de dagen erna worden vastgelegd.

Afscheid naar wens
De plechtigheid kan in de aula, maar ook op elke andere gewenste locatie plaatsvinden. Het is de tendens dat mensen thuis, in een restaurant of kerk afscheid van hun dierbare nemen. Het rouwvervoer kan met een reguliere rouwauto maar bijvoorbeeld ook met een Harley Davidson, een koets met paarden of een speciale uitvaartbus. Voor het begeleiden of dragen van de kist zijn er meerdere mogelijkheden. Naast familieleden, kinderen, kleinkinderen kunnen vandaag de dag ook bijvoorbeeld collega's de kist begeleiden of dragen. Omdat iedereen de uitvaart zou moeten krijgen die bij hem of haar past is het fijn als er van te voren, indien mogelijk, een wensenlijst als leidraad wordt opgesteld.

Balsemen of thanatopraxie
Thanatopraxie is een oude methode om het menselijk lichaam tijdelijk te conserveren. De opbaring kan door deze lichte vorm van balsemen plaatsvinden zonder koeling. In landen om ons heen zoals Engeland en Frankrijk is thanatopraxie al vele jaren gebruikelijk; in Nederland was het lange tijd verboden. Uitvaartverzorging Kievit heeft een gediplomeerd thanatopracteur in dienst om dit specialisme uit te voeren.

Kievit Uitvaartverzorging is 24 uur per dag, zeven dagen in de week, bereikbaar onder deze nummers: (0181) 488088 of (0187) 601166. In geval van overlijden is een telefoontje voldoende om een afspraak te maken met een van de uitvaartleiders. Zij zullen zich inzetten om de uitvaart en alle praktische zaken naar wens van de overledene en nabestaanden te regelen. Kievit biedt u de mogelijkheid om zelf via een speciale pagina op de website alle praktische zaken online af te snel en goed af te handelen.

Uitvaartcentrum Hellevoetsluis
Stoofweg 2
0181 – 319287
info@kievit-uitvaart.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant